spot_img

Το Spa επιβεβαίωσε τον σκληρό χαρακτήρα του

Το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 επισκέφτηκε το θρυλικό Spa-Francorchamps, σε έναν απρόβλεπτο αγώνα που τα είχε μεγάλες ανατροπές και συγκινήσεις.

Ο έβδομος αγώνας της σεζόν αποδείχτηκε πέρα για πέρα ανατρεπτικός για τους οδηγούς. Μέσα σε 22 γύρους, είδαμε τον ήλιο να παραδίδει τα ηνία στη βροχή, τους πρωτοπόρους του αγώνα να αλλάζουν σε κάθε γύρο. Εν τέλει, η βροχή άφησε τη θέση της στο τέλος του αγώνα, χαρίζοντας επιπλέον δράματα.

Πριν διαβάσεις τι έγινε, δες τον αγώνα εδώ.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 14 Απριλίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Βασίλης Σωτηρίου. Ο οδηγός της Red Bull ξεκίνησε από την 3η θέση. Όμως έχοντας σταθερό ρυθμό έκανε κρίσιμα προσπεράσματα και εκμεταλλεύτηκε ατυχίες των αντιπάλων του και έφτασε στην δεύτερη σερί του νίκη και τρίτη συνολικά στο Πρωτάθλημα. Το αποτέλεσμα αυτό τον έφερε με ένα μεγάλο προβάδισμα στη κορυφή της βαθμολογίας. Στην 2η θέση ολοκλήρωσε ο Αλέξανδρος Χρυσαφόπουλος. Ο οδηγός της Haas ήταν ιδιαίτερα άτυχος με προβλήματα σύνδεσης, τα οποία ενδεχομένως να του στέρησαν τη νίκη. Όμως στο δεύτερο μισό ήταν απίστευτα γρήγορος και πήρε 19 υπερπολίτιμους βαθμούς μαζί με τον ταχύτερο γύρο. Το βάθρο έκλεισε ο Αλέξανδρος Καλαθαράς με την Alfa Romeo. O Έλληνας οδηγός πήρε την πρώτη του pole position στο Ελληνικό Πρωτάθλημα και έφτασε σε ακόμα ένα βάθρο.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το Preview του GP Ίμολα.

Στην 4η θέση ολοκλήρωσε ο Γιώργος Ρούσσος. Ο οδηγός της Alpha Tauri συνέχισε το εντυπωσιακό του σερί, στη δεύτερη συνεχόμενη βαθμολόγηση του στη σεζόν. Μάλιστα, κατάφερε να περάσει τους Γιώργο Μαχαίρα και Μάνο Ζερβουδάκη που δέχθηκαν ποινές από τον αγώνα. Ο οδηγός της Mercedes επέστρεψε στους βαθμούς, ενώ της Alpha Tauri έχασε δύο θέσεις από τις ποινές. Όμως όλοι τους είχαν μια πολύ καλή εμφάνιση, ιδιαίτερα για την Alpha Tauri που είδε και τα δύο της μονοθέσια στους βαθμούς.

Στην 7η θέση της κατάταξης του Spa ολοκλήρωσε ο Στέφανος Ακαντζηλιώτης. Ο οδηγός της Haas έκανε τον καλύτερο αγώνα του στο Πρωτάθλημα και κατέκτησε τους πρώτους του βαθμούς, σε μια εξαιρετική εμφάνιση. Πίσω του στην 8η θέση ακολούθησε ο Κώστας Αναστασάκης. Ο οδηγός της Red Bull έκανε μεγάλο λάθος όταν δεν μπήκε για βρόχινα ελαστικά, χάνοντας πολλές θέσεις, όμως πήρε για ακόμα έναν αγώνα βαθμούς. Οι δύο Williams έκλεισαν την πρώτη 10άδα, με τον Δημήτρη Πονηρό, μπροστά από τον Γρηγόρη Μανιατόπουλο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Εκτός 10άδας τερμάτισε ο Ιωνάς Στούμπος, ο οποίος έκανε λάθος και έχασε μεγάλη ευκαιρία για βαθμούς. Μαζί του τερμάτισαν οι Δημήτρης Σχορτσανίτης και Αλέξανδρος Μεταξάκης.

Από τον αγώνα εγκατέλειψαν οι Δημήτρης Καραφουλίδης, Γιάννης Στεργίου, Βαλάντης Μάμαλης, Σώζων Πατριώτης, Γιάννης Φιλιππής, Χρήστος Ντούσκος και Σπύρος Σεβαστός.

Το Ελληνικό Πρωτάθλημα συνεχίζεται την Τετάρτη 14 Απριλίου στις 21:00μμ με το GP Βελγίου της Κατηγορίας Pro-Am. H Κατηγορία Pro ανανεώνει το ραντεβού της για την Κυριακή 18 Απριλίου στις 21:00μμ με το GP Ιταλίας.

Δείτε το GP Βελγίου από το μαγικό Spa για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Βαθμολογία ΟδηγώνΒαθμολογία Ομάδων

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles