spot_img

Το «τίμημα» της επιτυχίας για την Mercedes

Ο James Allison εξηγεί γιατί η επιτυχία της Mercedes στην F1 της επιφέρει ένα μεγάλο μειονέκτημα στο 2021, λόγω των αεροδυναμικών κανονισμών.

Με το Budget Cap να τίθεται σε ισχύ αυτή τη σεζόν, θα υπάρξουν αλλαγές στη χρήση της αεροδυναμικής σήραγγας και του CFD. Βάσει των κανονισμών, κάθε ομάδα θα έχει ένα συγκεκριμένο χρόνο συνολικής χρήσης των μονάδων αυτών.

Διαβάστε επίσης: Πάρε μέρος στο Ελληνικό Πρωτάθλημα F1

Η Mercedes, όντας η νικήτρια στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, βρίσκεται στη χειρότερη δυνατή θέση. Θα διαθέτει 22% λιγότερο χρόνο στην διάθεσή της, σε σύγκριση με την Williams που τερμάτισε τελευταία το 2020.

Ο Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας αναλύει στην συνέχεια τα προβλήματα που προκύπτουν, καθώς και την τακτική που θα ακολουθήσουν.

Η μεγαλύτερη δοκιμασία θα είναι να βρούμε έναν τρόπο να μετατρέψουμε αυτό το μειονέκτημα σε κάτι θετικό, ώστε να μην μας επηρεάσει. Συγκεκριμένα, με ποιο τρόπο θα καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τον χρόνο μας στην αεροδυναμική σήραγγα και τα προγράμματα υπολογισμού CFD. Με κάθε δοκιμή στην σήραγγα, τα στοιχεία που θα συλλέγουμε θα είναι κυριολεκτικά πολύτιμα. Μόνο με αυτή την τακτική θα καταφέρουμε να εξισορροπήσουμε τον μειωμένο χρόνο στην χρήση αυτών των βασικών εργαλείων.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” #36 με όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο της F1.

Οι δυσκολίες όμως δεν σταματάνε εκεί. Όπως τονίζει και ο Allison στην συνέχεια, το ελάχιστο βάρος των μονοθεσίων για την σεζόν 2021 θα είναι τα 752 κιλά. Η W11 το 2020 ήταν ήδη κάτω από το όριο και η αύξηση αυτή θα αποτελέσει ακόμα μια δοκιμασία.

Τα νέα ελαστικά είναι πιο βαριά με στόχο να είναι πιο αποτελεσματικά και ανθεκτικά. Έχουμε επίσης αύξηση βάρους στο σασί του αυτοκινήτου και συνολικά τα μονοθέσια θα είναι κατά 6 κιλά βαρύτερα από πέρυσι. Άρα, θα πρέπει να βρούμε τρόπο να αξιοποιήσουμε αυτό το έξτρα φορτίο. Πιο συγκεκριμένα, αυτά τα 3 παραπάνω κιλά των ελαστικών, για να βελτιώσουμε την απόδοσή μας.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 28 Ιανουαρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Παρά τις δυσκολίες που εμφανίζονται στον ορίζοντα για τους Πρωταθλητές, δεν θα πρέπει να υποτιμάμε το πακέτο που τους χάρισε τον έβδομο σερί Τίτλο κατασκευαστών. Η επιτυχία της Mercedes στην F1 έχει δημιουργήσει μια δυναστεία στο σπορ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Εάν ανανεώσει το συμβόλαιο του ο Lewis Hamilton και καταφέρει να πάρει ακόμα ένα Πρωτάθλημα, θα γίνει ο πρώτος στην ιστορία με 8 Τίτλους.

Δείτε τον μεγάλο τελικό του eSports Πρωταθλήματος, F1 Greek Mini Series.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles