spot_img

Sainz: «Αυτή η μέρα θα μου μείνει αξέχαστη»

Ο Carlos Sainz μιλάει για την πρώτη του επαφή εντός πίστας με μονοθέσιο της Ferrari και την αξέχαστη αυτή εμπειρία.

Στην πίστα Fiorano της Ιταλίας βρέθηκε αυτή την εβδομάδα ο Ισπανός οδηγός της Ferrari, όπου είχε την ευκαιρία να οδηγήσει την SF71H. Τα δοκιμαστικά αυτά αποτέλεσαν μια σημαντική ευκαιρία να ανακτήσει το χαμένο έδαφος ενόψει τον χειμερινών δοκιμών, που αναμένουμε αρχές Μαρτίου. Πριν από εκείνον, το μονοθέσιο του 2018 δοκίμασε ο Charles Leclerc, όπως επίσης και αρκετοί οδηγοί της Ακαδημίας της Ferrari.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 28 Ιανουαρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σε δηλώσεις του, ο Sainz εξέφρασε πόσο συγκινημένος είναι που βρίσκεται σε ένα τόσο κομβικό σημείο στην καριέρα του.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη μέρα. Το ξυπνητήρι χτύπησε κυριολεκτικά τα χαράματα, καθώς είχαμε κάποιες συσκέψεις πριν βρεθούμε στην πίστα. Για μένα η πιο μοναδική στιγμή ήταν όταν έφτασα στην πίστα και είδα το μονοθέσιο με τον αριθμό 55 επάνω. Ανυπομονούσα να μπω να το οδηγήσω και ο πρώτος αναγνωριστικός γύρος ήταν συναρπαστικός. Στην συνέχεια, στρωθήκαμε στην δουλειά και είμαι πολύ ικανοποιημένος με το πώς εξελίχθηκε η μέρα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” #36 με όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο της F1 και καλεσμένο τον Alex Fontana.

Η ομάδα της Ferrari εργάζεται με αυστηρούς ρυθμούς, στην προσπάθειά της να ανακάμψει και να βελτιώσει την απόδοσή της την ερχόμενη σεζόν.

Καταφέραμε να τρέξουμε αρκετά προγράμματα και είχα την δυνατότητα να εξοικειωθώ με την δομή της ομάδας: τους μηχανικούς, το στήσιμο και το τιμόνι του μονοθεσίου και γενικότερα τις τεχνικές διαδικασίες, οι οποίες είναι πολύ διαφορετικές από την μέχρι τώρα εμπειρία μου.

Διαβάστε επίσης: Πάρε μέρος στο Ελληνικό Πρωτάθλημα F1

Παρών στην πίστα να τον υποστηρίξει βρέθηκε και ο πατέρας του, ο δυο φορές πρωταθλητής του WRC για το 1990 και 1992, Carlos Sainz Snr.

Ήταν πολύ όμορφο να έχω μαζί μου τον πατέρα μου σε μια τόσο σημαντική στιγμή στην καριέρα μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Mattia, τον Lautent και όλο το προσωπικό της Ferrari για την θερμή τους υποδοχή και που έκαναν την πρώτη μου μέρα στην ομάδα τόσο θετική, οδηγώντας το αμάξι του 2018. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και δεν θα μπορούσα να ευχηθώ για ένα καλύτερο ξεκίνημα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στο πενταήμερο αυτό δοκιμαστικό βρέθηκε επίσης και ο Μονεγάσκος οδηγός, Charles Leclerc, συμπληρώνοντας 100 γύρους στην πίστα. Την Παρασκευή αναμένουμε πίσω από το τιμόνι και τον Mick Schumacher, στα πλαίσια προετοιμασίας για το ντεμπούτο του στην F1 με την ομάδα της Haas.

Δείτε τον ελληνικό φιλικό αγώνα του GP Αυστρίας που διοργάνωσε το automotonews.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles