spot_img

Το ξανασκέφτεται η Porsche για τηv F1

H Porsche φαίνεται πως τα… γυρνάει και ανοίγει και πάλι δημόσια το φάκελο για την F1 αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πως θα γίνει στο άμεσο μέλλον.

Από το πουθενά το όνομα της Porsche συνδέεται και πάλι με τη Formula 1. H γερμανική φίρμα ήταν πολύ κοντά στην είσοδό της στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ, καθώς είχε φτάσει μία «ανάσα» από την υπογραφή συμβολαίων με τη Red Bull Racing.

To deal… κατέρρευσε την τελευταία στιγμή και η Porsche έμεινε δίχως επιλογές εισόδου στο σπορ. Έτσι, από τον Όμιλο Volkswagen μόνο η Audi θα κάνει την είσοδό της στην F1 το 2026, καθώς θα προχωρήσει στην εξαγορά της Sauber.

Τα δεδομένα φαίνεται πως έχουν αλλάξει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Porsche, Michael Dresser, μίλησε για το ενδιαφέρον των Γερμανών για τη Formula 1.

«Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός θα είναι για πάντα ο πυρήνας της ταυτότητάς μας. Η Formula 1 παραμένει ακόμη ένας θεσμός ο οποίος μας ενδιαφέρει. Για τα επόμενα χρόνια θα επικεντρωθούμε στα υπάρχοντα αγωνιστικά μας προγράμματα με την 963 στο WEC και την IMSA και στη Formula E με την 99Χ. Θέλουμε να μαχόμαστε για νίκες. Αυτή είναι η παράδοσή μας και ο στόχος που έχουμε. Δεν θα κάνουμε κάποιο σχόλιο σε φήμες για μελλοντικά αγωνιστικά μας προγράμματα».

Ακούστε την εκπομπή μας για τη Formula 1 με προβλέψεις για τη σεζόν του 2024 και συζήτηση των “hot topics” της F1.


Αν θα δούμε μελλοντικά την Porsche στη Formula 1, αυτό μένει να αποδειχθεί. Για τα επόμενα χρόνια θα απολαμβάνουμε τα αγωνιστικά της πρωτότυπα στους αγώνες αντοχής του WEC και της IMSA, όπως και στις θρυλικές 24 Ώρες Λε Μαν.

Στη Formula E, ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο στη φετινή χρονιά, κερδίζοντας στο Μεξικό με τον Pascal Werhlein. Φέτος είναι η σεζόν που θέλουν στη γερμανική ομάδα να κατακτήσουν και το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτάθλημα μονοθεσίων.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles