spot_img

Το Αυτοκίνητο Ασφαλείας της F1 θα αποκτήσει τεχνολογία AI

Σε μία πρωτοποριακή κίνηση προχώρησε η Mercedes καθώς, θα εγκαταστήσει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης στο Αυτοκίνητο Ασφαλείας από το 2024.

H Mercedes-Benz και η Luminar σύναψαν μια νέα στρατηγική συμφωνία, η οποία θα έχει τεχνολογικό αντίκτυπο στον κόσμο της Formula 1. Από τη φετινή σεζόν, η Mercedes AMG GT Black Series που εκτελεί χρέη safety car θα εφοδιαστεί με ένα ειδικό σύστημα που θα ελέγχει την κατάσταση της πίστας και θα δίνει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες στη Διεύθυνση Αγώνα.

Το σύστημα αυτό ονομάζεται LiDAR (Light Detection and Ranging) και χρησιμοποιεί φως με την μορφή παλμικού λέιζερ για την μέτρηση εμβέλειας με υψηλή ακρίβεια και πιστότητα. Μέσω τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης (AI) ανιχνεύει το οδόστρωμα της πίστας και δημιουργεί ένα 3D χάρτη του περιβάλλοντα χώρου. Θα είναι σε θέση να εντοπίζει θραύσματα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στα μονοθέσια, σε απόσταση 250 μέτρων και μεγαλύτερα αντικείμενα σε απόσταση 500 μέτρων.

Σε πρώτη φάση, το LiDAR θα περάσει από μία περίοδο δοκιμών και όταν η FIA δώσει το πράσινο φως, η χρήση του θα είναι τακτική. Θα τοποθετηθεί στην οροφή του Αυτοκινήτου Ασφαλείας της Mercedes, με την κίνηση αυτή να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τον τρόπο λειτουργίας και επικοινωνίας της Διεύθυνσης Αγώνα με τους βοηθούς της πίστας.

Η Luminar ειδικεύεται στην τεχνολογία και εξέλιξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης σε αυτοκίνητα δρόμου. Πέρα από τη Mercedes-Benz, συνεργάζεται επίσης με τις Volvo και Nissan.

Ακούστε την εκπομπή μας για τη Formula 1 με προβλέψεις για τη σεζόν του 2024 και συζήτηση των “hot topics” της F1.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles