spot_img

Τον Οκτώβριο θα πατήσει πίστα το Hypercar της Toyota

Το νέο αγωνιστικό Hypercar της Toyota για τη σεζόν του 2021 αναμένεται να δοκιμαστεί για πρώτη φορά, μετά τις 24H του Le Mans.

Το WEC έχει μεταθέσει το τέλος της σεζόν 8 για τον Νοέμβριο, αλλάζοντας ημερομηνίες στους αγώνες που απομένουν. Οι 6H του Spa θα γίνουν στα τέλη Αυγούστου, έναν μήνα αργότερα θα διεξαχθούν οι 24H του Le Mans, ενώ η σεζόν θα κλείσει στο Μπαχρέιν. Αυτό σημαίνει πως η σεζόν 9 θα ξεκινήσει το 2021, όπου θα δούμε τα νέα Le Mans Hypercars να αγωνίζονται για πρώτη φορά. Η Toyota είναι η εταιρία μαζί με την Scuderia Cameron Glickenhaus που έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της στην LMH, ενώ η ByKolles είναι σε καλό δρόμο ώστε να εισέλθει επίσης στη κατηγορία.

Το πρόγραμμα ήταν πολύ στενό με το αρχικό πρόγραμμα για έναρξη της σεζόν 9 τον Σεπτέμβρη, με τον τεχνικό διευθυντή της Toyota, Pascal Vasselon να μιλά για το νέο LMH.

Το αγωνιστικό Hypercar είναι στη διαδικασία παραγωγής. Ήταν πολύ δύσκολο να τα καταφέρναμε με το αρχικό πλάνο με τη νέα σεζόν τον Σεπτέμβριο. Με το νέο καλεντάρι που ξεκινάει τον Μάρτιο του 2021 έχουμε περισσότερα περιθώρια. Τώρα, καταφέραμε να προγραμματίσουμε περισσότερες δοκιμές ως μέρος της εξέλιξης. Σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε μέσα στον Οκτώβριο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Vasselon τόνισε επίσης πως η κατηγορία LMH είναι στα συμφέροντα της εταιρίας, με τα νέα LMDh να μην ταιριάζουν τεχνολογικά με την κατεύθυνση που θέλει να πάρει η Toyota.

Η Toyota θα λανσάρει επίσης και την έκδοση δρόμου του νέου της Hypercar, με το οποίο θα αγωνιστεί στο WEC.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles