spot_img

Τρία Grand Prix εντός Ιταλίας το 2020 στην F1;

Το πρωτάθλημα της F1 δεν αποκλείεται να επισκεφθεί τρεις πίστες επί ιταλικού εδάφους στο 2020, στο νέο πρόγραμμα που ετοιμάζει.

Η πανδημία του Covid-19 έχει φέρει τα πάνω κάτω τόσο στον κόσμο του motorsport αλλά και στις δικές μας ζωές, με την αγωνιστική δράση να πλησιάζει. Το GP Αυστρίας βρίσκεται μία εβδομάδα μακριά, ενώ εξελίξεις σχετικά με το υπόλοιπο του προγράμματος αγώνων θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Λόγω των περιστάσεων, η F1 στοχεύει σε ένα καλεντάρι μεταξύ 15 και 18 αγώνων, με ορισμένες πίστες να διεκδικούν πάνω από έναν αγώνα, όπως θα γίνει με το Red Bull Ring και το Sliverstone. Όμως, υπάρχουν και πίστες που θέλουν να αρπάξουν την ευκαιρία και να φιλοξενήσουν αγώνα το 2020. Μερικές από τις πίστες που ακούγονται, είναι φυσικά όπως έχουμε γράψει στο Automotonews.gr το Portimao, το Hockenheim, τις τελευταίες μέρες έχει πέσει στο τραπέζι αγώνας στη Τουρκία, ενώ δυναμικά έχουν μπει στο παιχνίδι τόσο το Mugello αλλά και η Imola.

Το Mugello αποτελεί ιδιοκτησία της Ferrari, η οποία δοκίμασε με τους Sebastian Vettel και Charles Leclerc να δοκιμάζουν το μονοθέσιο του 2018 στην πίστα. Είναι κατανοητό πως οι πιθανότητες να δούμε τη συγκεκριμένη πίστα στο φετινό πρόγραμμα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο καθημερινά και ο αναμένεται να διεξαχθεί αμέσως μετά το GP Ιταλίας στη πίστα της Monza. Επιπλέον, ο Vettel μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη πίστα, η οποία φιλοξενεί αγώνα MotoGP και GT τα τελευταία χρόνια και αποκάλυψε πως αξίζει μια θέση στο καλεντάρι της F1. Μάλιστα την αποκάλεσε ως μια από τις αγαπημένες πίστες πολλών οδηγών.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Από τη μεριά της, η Imola ανανέωσε το καταστατικό με την FiA, όπου τη χρήζει ως Grade 1 σιρκούι, κάτι το οποίο της δίνει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει αγώνα Formula 1. Η πίστα έχει υποστεί αλλαγές από το τελευταίο GP στην F1 το 2006, κυρίως στο τελευταίο της κομμάτι. Στη πίστα πάτησε η Alpha Tauri με το μονοθέσιο του 2019 και του 2020, παίρνοντας πολύτιμα δεδομένα. Ο πρόεδρος της Imola, Uberto Selvatico Estense πιέζει ώστε να ενταχθεί η πίστα του στο φετινό καλεντάρι, όμως από την FiA και την F1 δεν την έχουν ψηλά στη λίστα με τις υποψήφιες πίστες.

Το Portimao αποτελεί φαβορί ώστε να φιλοξενήσει αγώνα τον Οκτώβριο, ενώ πολύ πιθανό είναι να δούμε δύο GP στην Ρωσία. Προς το παρόν, απίθανο είναι το ενδεχόμενο να δούμε αγώνα στην Αμερική, ενώ η Ασία παραμένει ένα ερωτηματικό, αλλά με θετικό πρόσημο. Η σεζόν αναμένεται να κλείσει στη Μέση Ανατολή με αγώνες στο Μπαχρέιν και στο Άμπου Ντάμπι.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles