spot_img

Ο Hamilton έμαθε να μην είναι σκληρός με τον εαυτό του

Ο Lewis Hamilton αποκάλυψε πως στα πρώτα του χρόνια στο κόσμο της Formula 1 ήταν πολύ επικριτικός με τον εαυτό του όταν τα αποτελέσματα δεν ήταν ιδανικά.

Η καριέρα του Βρετανού ξεκίνησε με έναν εκπληκτικό τρόπο το 2007 όταν και ως rookie τέθηκε αντιμέτωπος με τον Fernando Alonso στη McLaren, όμως έχασε το Πρωτάθλημα για έναν βαθμό μένοντας στη 2η θέση. Έκτοτε έφτασε σε 6 Παγκόσμιους Τίτλους και μετρά 84 νίκες και 88 pole position και φέτος κυνηγά να πιάσει στη κορυφή τον Michael Schumacher με 7 πρωταθλήματα.

Τώρα όμως ο Hamilton στο πλαίσιο της σειράς Hewlett Packard Performance Under Pressure, όπου πρωταγωνιστεί μαζί με τον προπονητή του NBA, Steve Kerr και την παγκόσμια πρωταθλήτρια γυμναστικής, Simone Biles, μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στα πρώτα στάδια της καριέρας του στη Formula 1.

Όταν ήμουν μικρότερος, ήμουν πολύ σκληρός με τον εαυτό μου. Έφτανα σε σημείο να με τιμωρώ και δεν ήταν καθόλου παραγωγικό για εμένα για πολλά χρόνια και ήταν πολύ δύσκολο να αλλάξω αυτό το συνήθειο. Με τα χρόνια όμως έμαθα να βρίσκω τη χαρά και το πιο σημαντικό πράγμα είναι να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις και το να βασανίζεις τον εαυτό σου δεν οδηγεί πουθενά. Το 2007 έχασα το πρωτάθλημα πάνω κάτω στην Κίνα και μέχρι σήμερα αυτό με κάνει να αρρωσταίνω. Αλλά πιστεύω πως κάποια πράγματα είναι γραφτό να συμβαίνουν και ήταν μια στιγμή character-building στιγμή για εμένα. Πιστεύω πως κάθε χρόνο εξελισσόμαστε και καταλαβαίνουμε τόσο το σώμα μας, αλλά και τον ψυχικό μας κόσμο περισσότερο. Κάθε χρόνο κοιτάω τις προηγούμενες μου σεζόν και βλέπω πως καμία δεν ήταν τέλεια και μαθαίνεις περισσότερα από τους αγώνες που έχασες ή απέτυχες και αυτό πονάει περισσότερο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο 6-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ολοκλήρωσε όμως με ένα μήνυμα, το οποίο δείχνει τη ψυχοσύνθεσή του και τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τον τρόπο οδήγησής του.

Οι άσχημες στιγμές είναι αυτές που σε κάνουν να μεγαλώνεις όλο και περισσότερο. Είμαι πλέον στα 35 μου και κάθε χρόνο θέλω να βελτιώνομαι όλο και περισσότερο, και να αποδίδω καλύτερα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles