spot_img

«Βαρύς» λογαριασμός στη Haas για το ατύχημα του Schumacher

Η Haas έχει να αντιμετωπίσει τις ζημιές στο μονοθέσιο του Mick Schumacher μετά το ατύχημά του στις κατατακτήριες του GP Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες κοστίζουν περίπου 760 χιλιάδες λίρες, δηλαδή 1 εκατομμύριο δολάρια.

Ο Mick Schumacher είχε ατύχημα στις κατατακτήριες δοκιμές, όταν προσέκρουσε στον τοίχο ανάμεσα στις στροφές 10 και 11 με ταχύτητα ανώτερη των 250 χιλιομέτρων. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να δεχτεί στιγμιαία δυνάμεις της τάξεως των 33G. Ο Γερμανός οδηγός διακομίστηκε σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, όπου έκανε και εξετάσεις. Ωστόσο δεν είχε κάποιο σοβαρό τραυματισμό και βρισκόταν στην πίστα της Jeddah την Κυριακή, χωρίς, όμως να αγωνιστεί.

Διαβάστε επίσης: Leclerc – «Βαρετοί οι αγώνες χωρίς DRS»

Ο επικεφαλής της Haas, Guenther Steiner, αναφέρθηκε στις ζημιές, λέγοντας πως ήταν εκτεταμένες, όμως το σασί φαινόταν να έχει «διασωθεί»:

Το ίδιο το σασί δεν φαίνεται να είναι σπασμένο. Η κατασκευή για τις πλευρικές συγκρούσεις είναι (σπασμένη), όμως μπορούμε να την αλλάξουμε. Προφανώς και χρειάζεται να κάνουμε έναν κατάλληλο έλεγχο στο σασί, όμως για να είμαι ειλικρινής δεν φαίνεται να είναι τόσο άσχημο. Ο κινητήρας, επίσης, όπως πληροφορήθηκα από τη Ferrari, φαίνεται να είναι εντάξει, όπως και το «κουτί» της μπαταρίας. Από εκεί και πέρα, όλα τα υπόλοιπα είναι σπασμένα.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Ο Steiner αναφέρθηκε με λεπτομέρεια στο κόστος που είχαν οι ζημιές στη Haas VF-22 του Schumacher:

Νομίζω πως το κόστος είναι και πάλι αρκετά υψηλό, καθώς όλη η ανάρτηση έχει χαθεί, εκτός της εμπρός αριστερής, νομίζω πως υπάρχει ακόμα κάτι εκεί. Τα υπόλοιπα μοιάζουν με σκόνη άνθρακα. Δεν γνωρίζω τι συμβαίνει από πλευράς χρημάτων, όμως με αυτά τα μονοθέσια, ανάμεσα στο κιβώτιο ταχυτήτων, όλο το αμάξωμα έχει χαθεί, οι αεραγωγοί των ψυγείων έχουν χαθεί, συνεπώς (η ζημιά) κυμαίνεται μεταξύ του μισού και του ενός εκατομμυρίου (δολαρίων) θα έλεγα.

Τέλος, ο Guenther Steiner έκανε λόγο για το πόσο θα κοστίζουν τέτοια ατυχήματα από τους οδηγούς της ομάδας του:

Υπάρχει ένα συμβολικό ποσό, όμως σε μία ομάδα δεν μπορείς ποτέ να μην αποκλίνεις από το budget, όπως συμβαίνει σε μία εμπορική επιχείρηση. Εφόσον έχεις αυτό το ρίσκο, πάντα προφανώς υπάρχει αυτό ενδεχόμενο. Εάν, όμως, επαναληφθεί δύο ή τρεις φορές πολύ γρήγορα, τότε δεν έχουμε ενδεχόμενο, αλλά υπάρχει μία δεδομένη απώλεια (οικονομικών πόρων). Συνεπώς, απλά πρέπει να κάνεις σωστή διαχείριση. Προφανώς, ελπίζω πως δε θα έχουμε πολλά περισσότερα ανάλογα περιστατικά.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Λόγω της οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται, η Haas είναι μία από τις ομάδες που ίσως επηρεάζονται παραπάνω από τις ζημιές που προέρχονται από ατυχήματα στην πίστα. Ατυχήματα όπως αυτό του Mick Schumacher επηρεάζουν τους διαθέσιμους πόρους μιας ομάδας Formula 1 και, κατ’ επέκταση, το περιθώριο εξέλιξης που έχει σε μια σεζόν.

Δείτε το GP Imola για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles