spot_img

Gasly: «Ούρλιαζα από τους πόνους»

Ο οδηγός της AlphaTauri, Pierre Gasly, δήλωσε πως «πέθαινε μέσα στο μονοθέσιο», καθώς βίωσε εντερικούς πόνους στο φινάλε του GP Σαουδικής Αραβίας.

Το GP Σαουδικής Αραβίας δεν ξεκίνησε ιδανικά για την AlphaTauri, με τον Yuki Tsunoda να μην παίρνει τη θέση του στην εκκίνηση λόγω μηχανικού προβλήματος, αφήνοντας μόνο τον Pierre Gasly να μάχεται για λογαριασμό της ιταλικής ομάδας. Ο Γάλλος οδηγός ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 8η θέση, παίρνοντας 4 πόντους. Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν «ρόδινα» για τον Gasly, καθώς αντιμετώπισε το τριήμερο προβλήματα με τον συμπλέκτη, ενώ είχε ζημιά και στο πάτωμα. 

Διαβάστε επίσης: Απογοητευμένος ο Hamilton αλλά δεν το βάζει κάτω

Αυτό που ήταν χειρότερο, αναμφίβολα, ήταν οι πόνοι στο έντερο, οι οποίοι και τον ταλαιπώρησαν στους τελευταίους 15 γύρους. Ο Pierre Gasly ρωτήθηκε από την ιστοσελίδα motorsport.com αν ήταν ανακουφισμένος που πήρε βαθμούς στο GP Σαουδικής Αραβίας:

Είμαι πραγματικά χαρούμενος, όμως είχαμε πολύ άτυχο συγχρονισμό με το pit stop. Μπήκαμε, λοιπόν, για αλλαγή και κυριολεκτικά, μόλις βγήκα από τα pits, είδα το αυτοκίνητο ασφαλείας. Συνεπώς, έπεσα στη 14η θέση μετά από αυτό, όμως κατάφερα να επανέλθω ως την 8η θέση, νομίζω πως μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι. Αυτοί ήταν οι πιο επίπονοι 15 γύροι σε όλη την καριέρα μου. Δε γνωρίζω τι συνέβη με το έντερό μου, όμως «πέθαινα» μέσα στο μονοθέσιο, ούρλιαζα από τον πόνο. Είμαι απλά χαρούμενος που ολοκληρώθηκε ο αγώνας και που καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την 8η θέση. Στο φρενάρισμα και σε κάθε αριστερή στροφή ένιωθα σαν να υπήρχε κάποιος να με μαχαιρώνει μέσα στο έντερο, επομένως δεν ήταν ωραίο. Συνεπώς, απλά μετρούσα τους γύρους ως το τέλος και γι’ αυτό το λόγο είμαι χαρούμενος που καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τον αγώνα στην 8η θέση.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας. Παρακάτω το link.

Ο Gasly έκανε, επίσης, αναφορά στα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει η AlphaTauri στους πρώτους δύο αγώνες του 2022:

Οφείλω να πω τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, αναφορικά με την αξιοπιστία, στους πρώτους δύο αγώνες. Οι δοκιμές πήγαν τόσο καλά, ήμασταν πάρα πολύ αισιόδοξοι. Χάσαμε κάποιους πόντους στο GP Μπαχρέιν, από τη δική μου μεριά. Έπειτα, ο Yuki δεν πέρασε στις κατατακτήριες και ούτε καν ξεκίνησε τον αγώνα. Συνεπώς, ως ομάδα, προφανώς και είναι αρκετά στενάχωρο να βλέπουμε αυτή την κατάσταση. Είμαι, όμως, σίγουρος πως στο εσωτερικό μας θα βρούμε λύσεις. Ήμασταν πολύ αξιόπιστοι την περασμένη χρονιά και τα τελευταία χρόνια γενικότερα, είναι όμως ξεκάθαρο πως είμαστε αρκετά δύσκολα σε αυτά τα δύο πρώτα αγωνιστικά τριήμερα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η AlphaTauri δίνει μάχη για πόντους στους δύο πρώτους αγώνες, όμως τα προβλήματα αξιοπιστίας της έχουν στοιχίσει ως έναν βαθμό. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στην 7η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών με 8 πόντους.  

Δείτε το GP Imola για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles