spot_img

Vasseur: «Διοικώ τη Ferrari με το δικό μου τρόπο»

Ο Frederic Vasseur είναι πεπεισμένος ότι θα καταφέρει να διευθύνει την Scuderia Ferrari το 2023 με βάση τα δικά του πρότυπα, τα οποία όπως ισχυρίζεται είναι σε συμφωνία με την διοίκηση της ομάδας.

Το 2022 έκλεισε με πολύ απογοητευτικό τρόπο για τη Scuderia Ferrari και η ομάδα αποχαιρέτησε το όνειρο για επιστροφή στην κορυφή της Formula 1 παρά το πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα στην σεζόν. Η διοίκηση της ιταλικής ομάδας στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου ξεκαθάρισε πως θα προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές με στόχο να λύσει τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν εντός και εκτός πίστας.

Η βασικότερη αλλαγή ήρθε με την αποχώρηση του Mattia Binotto από τη θέση του επικεφαλή της ομάδας. Ο Binotto κρίθηκε αρκετές φορές υπεύθυνος για τις λανθασμένες στρατηγικές αποφάσεις, οι οποίες καταδίκασαν την ομάδα σε αρκετά αγωνιστικά τριήμερα. Ο Frederic Vasseur κλήθηκε ως αντικαταστάτης, ο οποίος λίγες εβδομάδες πριν το ξεκίνημα της νέας σεζόν υποστηρίζει πως θα είναι σε θέση να διευθύνει με βάση τη δική του κρίση.

«Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Πέρυσι όταν ήμουν στη Sauber έπρεπε να δώσω αναφορά στον πρόεδρο του γκρουπ. Πάντα θα έχεις κάποιον που θα είναι το αφεντικό και η όλη κατάσταση δεν μου είναι άγνωστη. Τώρα που θα διοικώ μια ομάδα θα έχω και την δυνατότητα να το κάνω με τον δικό μου τρόπο. Έχω κάνει πολλές συζητήσεις με το γενικό διευθυντή Benedetto Vigna και τον John Elkan σε καθημερινές βάσεις για τους στόχους μας. Όλα δουλεύουν ρολόι».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #105 με την τεχνική ανάλυση της Alfa Romeo C43 και των λοιπών παρουσιάσεων έως τώρα. 

Ο Vasseur ξεκίνησε την καριέρα του ως επικεφαλής το 2016 με την ομάδα της Renault Sport Formula 1. Το 2017 έγινε επικεφαλής της Sauber, ενώ ένα χρόνο αργότερα υπέγραψε με τη Sauber Motorsport AG ως CEO και για τα επόμενα τρία χρόνια ήταν επικεφαλής στην Alfa Romeo Racing. Ο Vasseur υποστηρίζει όμως πως οι σχέσεις του με τη Ferrari είναι σε πολύ καλό επίπεδο.

«Ειδικά με τον Benedetto ανακάλυψα πως έχω μια πολύ άμεση σχέση. Τρώμε μαζί βραδινό δυο με τρεις φορές την εβδομάδα και μιλάμε στο τηλέφωνο σχεδόν κάθε μέρα. Η οργάνωση της ομάδας στην τελική για εμένα δεν έχει καμία σημασία αν η επικοινωνία . Έχουμε μια πολύ στενή συνεργασία που θα πετύχει.»

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles