spot_img

«Χοντραίνει» η κόντρα μεταξύ Formula 1 και FIA

Από το κακό στο χειρότερο οδεύουν οι σχέσεις της Formula 1 με την παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού, λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της νέας σεζόν.

Τους τελευταίου μήνες, έχει ξεσπάσει έντονη κόντρα μεταξύ της FIA και της Formula 1. Πριν από λίγο καιρό, η παγκόσμια ομοσπονδία, ανακοίνωσε αλλαγές στο Διεθνή Αγωνιστικό Κώδικα (ΔΑΚ). Οι αλλαγές αυτές θα ισχύσουν από το 2023 και αφορούν όλους τους οδηγούς που συμμετέχουν σε πρωταθλήματα που τελούν υπό την αιγίδα της.

Οι αλλαγές έχουν στόχο να σταματήσουν την προβολή πολιτικών, θρησκευτικών ή προσωπικών μηνυμάτων στο πλαίσιο αγωνιστικών τριημέρων. Όπως ήταν λογικό, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους οδηγούς.

O CEO της Formula 1, Stefano Domenicali, μίλησε στον Guardian σχετικά με τις αλλαγές που εφάρμοσε η FIA και την κάλεσε να δώσει εξηγήσεις.

«Η F1 δεν θα βάλει φίμωτρο σε κανέναν. Μιλάμε για έναν κανονισμό τον οποίο όρισε η FIA. Πιστεύω πως η FIA πρέπει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, σχετικά με τι επιτρέπεται και τι όχι. Είμαι σίγουρος πως οι απόψεις της FIA συμμερίζονται αυτές της F1, όμως εκείνοι είναι μέλος της Ολυμπιακής επιτροπής και υπάρχουν πρωτόκολλα τα οποία πρέπει να τηρήσουν».

Επιπλέον, υπήρξε η έντονη διαμάχη πριν από λίγες εβδομάδες με την υποτιθέμενη εξαγορά της Formula 1 από επενδυτικό σχήμα της Σαουδικής Αραβίας. Η δημόσια τοποθέτηση του προέδρου της FIA, Mohammed Ben Sulayem, προκάλεσε την οργή του σπορ, με το νομικό του τμήμα να στέλνει επιστολή προς τον 61χρονο, λέγοντάς του, πως παραβιάζει τα δικαιώματα της F1.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #105 με την τεχνική ανάλυση της Alfa Romeo C43 και των λοιπών παρουσιάσεων έως τώρα. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles