spot_img

Vasseur: «Πιέζουμε σαν τρελοί να νικήσουμε τη Red Bull»

Η Scuderia Ferrari θέλει όσο τίποτα να πλησιάσει τη Red Bull Racing και σύμφωνα με τον Fred Vasseur, στο ιταλικό εργοστάσιο δουλεύουν ολημερίς για να το καταφέρουν.

Παρά την απογοητευτική σεζόν, η Scuderia Ferrari δεν σταματά να ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο, ακόμη και στη φετινή σεζόν της Formula 1. Σε αντίθεση με το 2022, εφέτος δεν έχει καταφέρει να κερδίσει αγώνες, ούτε να συναγωνιστεί τη Red Bull Racing. Όπως φαίνεται, οι αλλαγές που έγιναν εντός εργοστασίου τους τελευταίους μήνες έχουν αντίκτυπο, καθώς η SF-23 υποφέρει από συγκεκριμένα προβλήματα.

Σε Σίλβερστον και Χανγκαρόρινγκ η ιταλική ομάδα δεν κατάφερε να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο και είχε το τέταρτο ταχύτερο μονοθέσιο στην πίστα. Στο Σπα τα πράγματα άλλαξαν και ο Charles Leclerc επέστρεψε στο βάθρο με την 3η θέση. Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Fred Vasseur, τόνισε στο πλαίσιο του Grand Prix Βελγίου πως η δουλειά στο Μαρανέλο συνεχίζεται δίχως διακοπές.

«Το πιο σημαντικό είναι να εστιάσουμε στους εαυτούς μας και να αντλήσουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας και του έμψυχου δυναμικού μας. Πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά. Συνεχίζουμε την εξέλιξη. Βελτιώνουμε το μονοθέσιο σε όλους τους τομείς, την αεροδυναμική, τις αναρτήσεις, κάνουμε ό,τι μπορούμε. Πιέζουμε σαν τρελοί για να κάνουμε καλύτερη δουλειά. Είναι κρίσιμης σημασίας όταν φέρνεις μια αναβάθμιση σε έναν αγώνα να κάνεις ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Φέραμε μεγάλες αναβαθμίσεις στην Ισπανία και πήραμε το μέγιστο στον επόμενο αγώνα. Αυτό σημαίνει πως είναι κρίσιμη επίσης η κατανόηση των αναβαθμίσεων».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #120 με την ανάλυση του Grand Prix Ουγγαρίας. 

Επιπλέον ο Γάλλος τόνισε πως οι βελτιώσεις μιας ομάδας επισκιάζονται από το ρυθμό εξέλιξης όλων των υπόλοιπων ομάδων.

«Πιστεύω πως άπαντες βελτιώνονται σημαντικά. Όμως η πραγματικότητα είναι πως λόγω του budget cap η βελτίωση είναι μικρότερη απ’ ό,τι στο παρελθόν. Αυτό σημαίνει πως όταν υπάρχει μια μεγάλη διαφορά, είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις εκεί που θες. Αν δούμε στους τελευταίους αγώνες, είτε εμείς, είτε η Mercedes είτε η McLaren είναι η ταχύτερη ομάδα στις κατατακτήριες, όμως πάντα είμαστε πολύ πιο πίσω από τη Red Bull στους αγώνες. Η διαφορά είναι ακόμη τεράστια».

Το πρόγραμμα αναβαθμίσεων της Ferrari είναι άγνωστο για το υπόλοιπο της σεζόν. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, αναμένεται ένα πακέτο αναβαθμίσεων μικρής εμβέλειας μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, καθώς στο εργοστάσιο οι τεχνικοί έχουν στραφεί ήδη στο 2024.

Μην χάσετε την Τρίτη 1/8 στις 21:00 την εκπομπή Slipstream #121 με την ανάλυση του Grand Prix Βελγίου. Πατήστε εδώ για να βρείτε το κανάλι μας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles