spot_img

Verstappen: «Δεν περίμενα την pole»

Ο Max Verstappen μίλησε για την επίδοσή του στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Μπαχρέιν και τόνισε πως δεν περίμενε να βρεθί στην pole position. 

Από εκεί όπου σταμάτησε την περσινή σεζόν, την pole position στο Άμπου Ντάμπι, άρχισε το 2023 ο Max Verstappen. Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε τον ταχύτερο γύρο στις κατατακτήριες του Grand Prix Μπαχρέιν, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στο grid του κυριακάτικου αγώνα (εκκίνηση στις 5μμ, ώρα Ελλάδας).

Η 21η pole position στην καριέρα του Ολλανδού στη Formula 1 του δίνει ένα αβαντάζ στην προσπάθεια για νίκη στο Σακχίρ. Ο ίδιος πάντως παραδέχτηκε ότι η pole ήταν κάτι που δεν περίμενε με βάση την απόδοση του μονοθεσίου στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής και του Σαββάτου.

«Πραγματικά με εξέπληξε ευχάριστα η pole, μετά τις δυσκολίες που είχα στις ελεύθερες δοκιμές. Συνήθως είμαστε καλύτεροι σε ρυθμό αγώνα, οπότε ας δούμε τι θα γίνει αύριο. Το τριήμερο άρχισε δύσκολα για εμάς χθες, ενώ και σήμερα το μεσημέρι δεν βρήκα ρυθμό. Ευτυχώς στις κατατακτήριες βρήκαμε το ιδανικό στήσιμο και είμαι πολύ χαρούμενος για την pole position αλλά και για την προσπάθεια όλης της ομάδας. Το να συνεχίζουμε από την περσινή μας επιτυχία και να εξακολουθούμε να έχουμε ένα δυνατό μονοθέσιο. Φαίνεται και από την εμφάνιση του Πέρεζ. Είναι καταπληκτικό το αποτέλεσμα και ανυπομονώ για τον αγώνα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #108 με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών της F1 στο Μπαχρέιν. 

Ο Ολλανδός ρωτήθηκε από τον David Coulthard αν η pole position είναι ένα «δώρο» προς τον πατέρα του, Jos Verstappen, ο οποίος σήμερα έχει γενέθλια (συμπληρώνει 51 χρόνια ζωής). «Ελπίζω να παρακολουθεί. Μάλλον είμαι σίγουρος ότι παρακολουθεί», δήλωσε σχετικά.

Όσον αφορά τις αλλαγές που έχουν γίνει στα φετινά μονοθέσια, όπως η απόσταση από το έδαφος, ο Verstappen υποστήριξε.

«Σε σχέση με την περσινή χρονιά, φέτος όλοι γνωρίζουν πιο καλά τι πρέπει να προσέξουν στο μονοθέσιό τους. Οπότε όλοι ξεκινούν από καλύτερο σημείο και είναι πιο ανταγωνιστικοί. Οι αλλαγές επηρέασαν λίγο τους χρόνους των μονοθεσίων και όμως είμαστε πιο γρήγοροι από πέρσι. Θα δείτε και πάλι κατά τη διάρκεια της σεζόν όλοι να βελτιώνουν την απόδοσή τους. Αυτό είναι το υπέροχο με τη Formula 1».

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το ελληνικό πρωτάθλημα eSports, Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles