spot_img

Leclerc: «Είμαστε πιο κοντά στη Red Bull απ’ ότι περιμέναμε»

Ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari ήταν έκπληκτος με τη μικρή διαφορά που είχε από τη Red Bull Racing στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Μπαχρέιν.

Η πρεμιέρα του Πρωταθλήματος Formula 1 για το 2023 ξεκίνησε με την Red Bull Racing να πρωταγωνιστεί εξασφαλίζοντας στις κατατακτήριες δοκιμές το πρώτο της lockout στη σεζόν. Η Scuderia Ferrari θα εκκινήσει στον αυριανό αγώνα από την 3η και 4η θέση του grid, με τους Charles Leclerc και Carlos Sainz, παρά τις μικρές αναποδιές στο Q1. Χαρακτηριστικά, από το μονοθέσιο του Μονεγάσκου ξεκόλλησαν κάποια καλύμματα στο bodywork της SF-23 με αποτέλεσμα να σταματήσει η διαδικασία από τους αγωνοδίκες.

Ο Leclerc υπογράμμισε πως το μονοθέσιο δεν είχε καμία απολύτως βλάβη τον είδαμε όμως να βγαίνει από το μονοθέσιο πολύ πριν ολοκληρωθεί το Q3. Ο ίδιος τόνισε πως η ομάδα πήρε μια στρατηγική απόφαση για να διασφαλίσουν μια καλή εκκίνηση στον αυριανό αγώνα.

«Το μονοθέσιο δεν είχε κανένα πρόβλημα. Ήμασταν στην μάχη για την pole που για να είμαι ειλικρινής ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Δεν το περίμενα ειδικά μετά από την εμφάνισή μας στις χειμερινές και ελεύθερες δοκιμές, γιατί τα βρήκαμε λίγο δύσκολα. Καταφέραμε να βρούμε ένα καλό ρυθμό για το γρήγορο γύρο στις κατατακτήριες, αλλά πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι ο ρυθμός αγώνα είμαστε σχετικά πιο αργοί σε σχέση με τη Red Bull. Νομίζω είναι πλεονέκτημα για εμάς να εκκινούμε από την τρίτη θέση με φρέσκα ελαστικά παρά από τις πιο μπροστά θέσεις με φθαρμένα ελαστικά. Δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να κυνηγήσουμε την pole, αλλά η μάχη θα ήταν σκληρή».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #108 με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών της Formula 1 στο Μπαχρέιν. 

Παρά την κυριαρχία του Max Verstappen στην κορυφή των χρόνων η Ferrari δεν είχε και πολύ μεγάλη απόκλιση με τον Leclerc να είναι μόλις 0.292s πιο αργός από το χρόνο της pole position. Ο ίδιος στις δηλώσεις το μετά τις κατατακτήριες τόνισε πως υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στο grid και δίνει κίνητρο στην ομάδα να πιέσουν περισσότερο.

«Η αλήθεια είναι οι διαφορές ήταν πιο μικρές, οι Aston Martin και Mercedes ήταν πολύ γρήγορες σε αρκετά σημεία. Είμαστε πιο κοντά απ’ ότι περιμέναμε και αυτό είναι ένα καλό σημάδι για την συνέχεια. Νομίζω ότι η Formula 1 γίνεται πιο συναρπαστική και ανυπομονώ για τους επόμενους αγώνες. Αυτή την στιγμή όλα δείχνουν πως έχουμε κάποιες αδυναμίες και δεν ξέρουμε κατά πόσο θα μας βοηθήσει το φρέσκο σετ ελαστικών. Κινούμαστε τουλάχιστον στην σωστή κατεύθυνση».

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles