spot_img

Verstappen: «Για εμένα ήταν ένα τρομερό τριήμερο»

Ο Max Verstappen μίλησε για τον αγώνα του στο GP Σαουδικής Αραβίας και εστίασε στη στρατηγική που ακολούθησε η ομάδα του.

Με τη Red Bull Racing να κάνει το 1-2, ολοκληρώθηκε το Grand Prix Σαουδικής Αραβίας, δεύτερος γύρος στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1. Ο Max Verstappen σημείωσε μία ακόμα εύκολη νίκη, ένατη συνεχόμενη, δεύτερη φετινή και 56η στην καριέρας του στο θεσμό.

Ακόμα και όταν βρέθηκε πίσω από τον Lando Norris, μετά το pit stop που έκανε υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας, δεν είχε πρόβλημα να επιστρέψει στην κορυφή.

«Ήταν σε γενικές γραμμές ένα φανταστικό τριήμερο, τόσο για την ομάδα όσο και για μένα. Ένιωθα πολύ καλά με το μονοθέσιο. Το τελευταίο stint κράτησε περισσότερο από όσο θα θέλαμε, όμως με την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας ήταν κάτι που έπρεπε να κάνουμε. Στους τελευταίους γύρους απέναντι στα αργά μονοθέσια είχαμε χαμηλή πρόσφυση με τα κρύα ελαστικά, όμως είχαμε καλό ρυθμό και μπορούσαμε να διαχειριστούμε τον αγώνα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Μπαχρέιν και συζήτηση για τις φήμες Verstappen-Mercedes Ακούστε την πατώντας κλικ στο παρακάτω βίντεο. 

Ο Ολλανδός τόνισε τις δυσκολίες του να κάνει τόσους πολλούς γύρους με μία γόμα ελαστικών.

«Δεν είναι το ιδανικό να κάνεις ένα τόσο μεγάλο stint με ελαστικά σκληρής γόμας, όμως αναγκαστήκαμε. Ειδικά σε μια τέτοια πίστα, με στροφές υψηλής ταχύτητας, αν τα ελαστικά βγουν από το “παράθυρο ιδανικής λειτουργίας τους”, η κατάσταση γίνεται λίγο δύσκολη. Γενικά είναι μία δύσκολη πίστα για τους οδηγούς, με αρκετά G, είναι μία από τις απαιτητικές του πρωταθλήματος».

Το πρωτάθλημα της Formula 1 θα συνεχιστεί το τριήμερο 22-24 Μαρτίου, με το Grand Prix Αυστραλίας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles