spot_img

Verstappen: «Η νίκη αυτή δεν ήταν μόνο θέμα τύχης»

Πολύ χαρούμενος με τη νίκη του στο GP Αζερμπαϊτζάν εμφανίστηκε ο Max Verstappen που εκτόξευσε τη διαφορά του στο πρωτάθλημα οδηγών.

Ο Max Verstappen αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν. Η Red Bull Racing σημείωσε το 1-2 στο βάθρο μετά τις δυο εγκαταλείψεις της Ferrari αν και ο ίδιος τόνισε πως το αποτέλεσμα δεν κρίθηκε εκεί. 

Η κυριαρχία της Red Bull Racing ήταν εμφανής αυτό το αγωνιστικό τριήμερο, παρά την χαμένη pole position. Η RB18 έδειξε από την αρχή την ταχύτητά της στους δρόμους του Μπακού χωρίς να υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τις αναβαθμίσεις της Scuderia Ferrari στην F1-75. Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή πως οι δυο “Ταύροι” θα περνούσαν πολύ γρήγορα στην αντεπίθεση μόλις σβήσουν τα πέντε κόκκινα φώτα. 

Μετά την απόλυτη καταστροφή για την Ferrari με δυο εγκαταλείψεις στους πρώτους δέκα γύρους του αγώνα λόγω μηχανικών προβλημάτων, ο Verstappen όδευε προς μια ακόμα νίκη για την οποία δήλωσε άκρος ενθουσιασμένος. 

«Είχαμε πάρα καλό ρυθμό αγώνα και μπορούσα να διαχειριστώ πολύ καλά τα ελαστικά μου και μου έδινε πλεονέκτημα να παλέψω για την πρωτιά. Εντάξει σίγουρα ήμασταν και τυχεροί με τις εγκαταλείψεις, αλλά το μονοθέσιο σήμερα ήταν πραγματικά πολύ καλό και μπορούσα εύκολα να καλύψω την διαφορά. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, γιατί ήταν σταθερό και γρήγορο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μονακό.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσε το γεγονός πως συνολικά τέσσερα μονοθέσια με κινητήρα Ferrari εγκατέλειψαν πολύ νωρίς τον αγώνα. Οι οικονομικοί περιορισμοί του “Budget Cap” καθώς και το “πάγωμα” στην εξέλιξη των μονάδων ισχύος προκαλούν παράλληλα πολλά προβλήματα. Στην Reb Bull Racing όμως φαίνεται να έχουν αναστρέψει την κακοτυχία στην αρχή της σεζόν και έχουν λύσει τα όποια θέματα αξιοπιστίας παρουσιάστηκαν.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής τόνισε στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα πως η κατάσταση του μονοθεσίου ήταν ιδανική. Δεν καθησυχάζεται όμως για την συνέχεια της σεζόν.

«Η διαχείριση των ελαστικών ήταν σίγουρα πολύ σημαντική όπως και η πρόσφυση του μονοθεσίου. Σε αυτή την πίστα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής. Να πετύχουμε αυτό το 1-2 σαν ομάδα είναι πολύ σημαντικό και ήταν μια πολύ καλή μέρα για εμάς. Βέβαια, κάθε αγωνιστικό τριήμερο είναι διαφορετικό και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την παραμικρή λεπτομέρεια». 

Ο Verstappen μεγάλωσε και άλλο την διαφορά του στην κορυφή με 150 βαθμούς όπως και η Reb Bull στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών με 279 βαθμούς.      

Δείτε το μεγάλο τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles