spot_img

Verstappen: «Με εμπόδισε η κίτρινη σημαία στο τέλος»

Ο Max Verstappen ανέφερε έναν από τους λόγους για τους οποίους δεν κατάφερε να κατακτήσει την pole position στην πίστα του Silverstone, εξακολουθεί να πιστεύει, όμως, στις δυνατότητες της RB18 για τον αγώνα.

Οι κατατακτήριες του GP Μ. Βρετανίας είχαν για μεγάλο χρονικό διάστημα ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Max Verstappen. Ο οδηγός της Red Bull Racing σημείωνε διαρκώς ταχύτερους χρόνους, όμως στην τελευταία περίοδο δεν κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή, είτε από δικό του λάθος, είτε «πληρώνοντας» τις εξόδους προπορευόμενων μονοθεσίων. Εν τέλει, ο Ολλανδός βρέθηκε στη 2η θέση, έχοντας μπροστά του τον πρώην teammate του στην Toro Rosso, Carlos Sainz.

Ο Max Verstappen περιέγραψε, αμέσως μετά το τέλος των κατατακτηρίων του GP Μεγάλης Βρετανίας, τα όσα συνέβησαν στο Q3.

«Ήταν αρκετά δύσκολες οι κατατακτήριες με τη βροχή, συνεχώς έβρεχε και στέγνωνε (η πίστα). Συνεπώς, έπρεπε να βρίσκεσαι στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή, νομίζω όμως πως συνολικά το μονοθέσιο δούλευε πολύ καλά. Στο Q3 ορισμένες φορές η κατάσταση θυμίζει «λοταρία», καθώς πρέπει να κάνεις τον ταχύτερό σου γύρο. Δυστυχώς, με εμπόδισε στον τελευταίο μου γύρο η κίτρινη σημαία. Και πάλι νομίζω πως είναι θετικό για εμάς που βρίσκομαι στην πρώτη σειρά, έχουμε ένα καλό μονοθέσιο, τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο οδόστρωμα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Καναδά.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 ρωτήθηκε για την προσέγγιση που θα ακολουθήσει, προσπαθώντας να περάσει τον Sainz στο πρώτο σκέλος του αυριανού αγώνα.

«Δεν έχει να κάνει μόνο με τον πρώτο γύρο, αλλά με όλο τον αγώνα γενικότερα. Έχουμε ένα καλό μονοθέσιο, παίζει επίσης ρόλο και η διαχείριση των ελαστικών. Συνεπώς, ανυπομονώ να έρθει η αυριανή ημέρα».

Ο Max Verstappen θα διεκδικήσει στο GP Μεγάλης Βρετανίας την 7η φετινή του νίκη σε 10 αγώνες. Από τις προηγούμενες έξι, οι δύο έχουν έρθει από την pole position, μία από τη 2η θέση και οι τρεις εξ αυτών εκτός της πρώτης σειράς εκκίνησης.

Δείτε το GP Imola για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles