spot_img

Sainz: «Μεγάλη έκπληξη η pole position»

Ο Carlos Sainz δήλωσε ενθουσιασμένος για την παρθενική του pole position στο Grand Prix Μ. Βρετανίας μετά από 150 αγώνες στην Formula 1, ενώ τόνισε πως δεν περίμενε ένα τέτοιο αποτέλεσμα.

Στην πίστα του Silverstone και υπό βροχερές συνθήκες ο Ισπανός οδηγός της Scuderia Ferrari στην τελευταία προσπάθειά του κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο γύρο και να κλέψει την pole position από τον Verstappen. Προς το τέλος της τρίτης περιόδου των κατατακτήριων δοκιμών η βροχή άρχισε να δυναμώνει ανατρέποντας την κατάσταση εντός πίστας. 

Ο Sainz όμως ήταν ο οδηγός που κατάφερε τελευταία στιγμή να πάρει την pole position για το Grand Prix Μ. Βρετανίας και δήλωσε κατενθουσιασμένος. 

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ το κοινό που μας ζητωκραυγάζει και παρά την βροχή έμεινε εδώ να μας υποστηρίξει. Σίγουρα εμείς οι Ισπανοί δυσκολευόμαστε με αυτές τις συνθήκες, αλλά εδώ είναι συνηθισμένοι στην βροχή. Ο γύρος μου ήταν καλός αλλά δυσκολεύτηκα αρκετά με το νερό που λίμναζε σε κάποια σημεία της αγωνιστικής γραμμής και με τα ενδιάμεσα ελαστικά ήταν πολύ εύκολο να χάσεις για λίγο τον έλεγχο και να χάσεις τον γύρο. Επίσης σε αυτές τις συνθήκες είναι πιο δύσκολο να φέρεις τα ελαστικά στην κατάλληλη θερμοκρασία. Στον τέλος κατάφερα να κάνω ένα γύρο απλά για να μετρήσει ο χρόνος, τον οποίο δεν θεωρούσα και τόσο καλό, οπότε ήταν έκπληξη να πάρω την pole».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Καναδά.

Παρά το δυναμικό ξεκίνημα στην σεζόν για την Ferrari και τον Sainz να ανανεώνει το συμβόλαιο του μέχρι το 2024 οι δυσκολίες δεν άργησαν να εμφανιστούν. Ο Ισπανός δεν έχει καταφέρει να απειλήσει τους δυο διεκδικητές του Πρωταθλήματος, Verstappen και Leclerc, παρά την συστηματική απόδοσή του. 

Ο Sainz τόνισε πως παραμένει αισιόδοξος για την συνέχεια της σεζόν, ενώ πιστεύει πως η Ferrari διαθέτει τα απαραίτητα μέσα ώστε να απαντήσει στην επίθεση της Red Bull Racing.  

«Έχουμε καλό ρυθμό αγώνα σχεδόν όλο το Σαββατοκύριακο εκτός από τις ελεύθερες δοκιμές σήμερα που αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα. Πιστεύω λύσαμε όποια θέματα υπήρχαν ενόψει των κατατακτηρίων και αν κρίνω από το ρυθμό μου στο FP2 νομίζω πως έχουμε την δυνατότητα αύριο να κρατήσουμε την θέση. Είμαι σίγουρος πως ο Max και ο Charles θα πιέσουν αρκετά αλλά θα βάλω τα δυνατά μου».    

Η εκκίνηση του Grand Prix Μ. Βρετανίας θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 ώρα Ελλάδος.

Δείτε το GP Ίμολα για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles