spot_img

Verstappen: «Οι McLaren ήταν γρήγορες, πολύ δύσκολος αγώνας»

Την πρώτη του συνέντευξη ως τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έδωσε ο Max Verstappen μετά το τέλος του Grand Prix Κατάρ.

Η σύγκρουση των Hamilton-Russell στην πρώτη στροφή του Grand Prix Κατάρ έκρινε σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του αγώνα στην πίστα του Λουσέιλ. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Max Verstappen δεν απειλήθηκε ουσιαστικά, φθάνοντας σε μία ακόμα νίκη. Ήταν η 14η φετινή σε 17 αγώνες και 49η στην καριέρα του Ολλανδού της Red Bull Racing.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Verstappen δήλωσε.

«Όλα κρίθηκαν στο πρώτο stint. Μετά μπόρεσα να διαχειριστώ το ρυθμό μου ώστε να βεβαιωθώ ότι τα ελαστικά μου ήταν στο ιδανικό παράθυρο απόδοσης. Οι δύο McLaren ήταν και σήμερα γρήγορες, έπρεπε να πιέσω σε ορισμένα σημεία. Ήταν ένας από τους πέντε πιο δύσκολους αγώνες της καριέρας μου από πλευράς συνθηκών».

Ο Ολλανδός ρωτήθηκε από τον David Coulthard πώς θα γιορτάσει τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο που κατέκτησε στον αγώνα σπριντ του Σαββάτου.

«Θα το διασκεδάσουμε με μέτρο, υπάρχουν ακόμα ορισμένοι αγώνες τους οποίους θέλουμε να νικήσουμε».

Σχετικά με το ότι τα τουλάχιστον τρία pit stop που ήταν υποχρεωτικά στον αγώνα επέτρεψαν στους οδηγούς να κινούνται σε γρήγορους ρυθμούς, ο Verstappen απάντησε.

«Προτιμώ να πιέζω όσο μπορώ με κάθε σετ ελαστικών που έχω στη διάθεσή μου. Σχεδιάζουμε μονοθέσια που να είναι “φιλικά” με τα ελαστικά, οπότε σήμερα δεν μπορούσαμε να το εκμεταλλευτούμε πλήρως. Θα δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε στο μέλλον».

Ακούστε/δείτε την εκπομπή Slipstream #125 για τον κόσμο της Formula 1. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles