spot_img

GP Κατάρ: Ο πρωταθλητής στο θρόνο του

Ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του GP Κατάρ, κερδίζοντας από την pole position μία ημέρα μετά την κατάκτηση του τρίτου του τίτλου. 

Σε περίπατο εξελίχθηκε το Grand Prix Κατάρ της Formula 1 για το 2023 για τον Max Verstappen, o oποίος κατέκτησε τη 14η νίκη του στη σεζόν. Ο Ολλανδός εκκίνησε από την pole position και έκανε έναν τέλειο αγώνα, έχοντας παράλληλα εξαιρετική στρατηγική από τη Red Bull Racing. Έτσι γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο την κατάκτηση του τρίτου τίτλου της καριέρας του.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Oscar Piastri της McLaren, o οποίος πραγματοποίησε ακόμη μια θαυμάσια επίδοση στην παρθενική του σεζόν στο μαγικό κόσμο της Formula 1. O Lando Norris έδωσε στη βρετανική ομάδα το 2-3 και το 501ο βάθρο στην ιστορία της στο σπορ. Αμφόβεροι οι οδηγοί μετ απαπάγια χρώματα είχαν εξαιρετικό ρυθμό και δεν απειλήθηκαν ποτέ.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο George Russell της Mercedes-AMG, o οποίος στον εναρκτήριο γύρο είχε σύγκρουση με τον Lewis Hamilton, με τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να τίθεται εκτός μάχης. Ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari ηταν στην 5η θέση, μπροστά από τον Fernando Alonso,  o οποίος έκανε μεγάλο λάθος που του κόστισε σε χρόνο.

Εξαιρετική η 7η θέση του Esteban Ocon με την Alpine, ενώ διπλή βαθμολόγηση είχε η Alfa Romeo με τους Valtteri Bottas και Guanyu Zhou. Αμφότεροι είχαν εξαιρετική στρατηγική και έδωσαν στην ελβετική ομάδα, μια χούφτα πολύτιμους βαθμούς. Την πρώτη 10άδα έκλεισε ο Sergio PErez, ο οποίος μάζεψε τρεις διαφορετικές ποινές για παραβίαση ορίων πίστας.

Ακούστε/δείτε την εκπομπή Slipstream #125 για τον κόσμο της Formula 1.

Αποτελέσματα GP Κατάρ 

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles