spot_img

Verstappen: «Πολλοί οι 24 γύροι με ένα σετ»

Σε ένα Sprint το οποίο μας έδωσε μια πρώτη γεύση για το τι θα ακολουθήσει αύριο, ο Max Verstappen κατάφερε να πάρει μια εύκολη νίκη. Μεγάλη δυσκολία φαίνεται να αντιμετώπισαν οι Mercedes και ιδιαίτερα ο Lewis Hamilton.

Ο Max Verstappen έκανε μια πολύ καλή εκκίνηση και κατάφερε να βουτήξει στον Lando Norris, στην πρώτη στροφή. Από εκεί και ύστερα, διαχειρίστηκε άψογα τον αγώνα και κατάφερε να πάρει πρώτος την καρό σημαία με μια διαφορά, λίγο κάτω των 5 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Norris.

Το βάθρο συμπλήρωσε (μετά από καιρό) ο Sergio Perez, ο οποίος παρόλο που δέχτηκε προσπέρασμα στην αρχή του αγώνα και απ’ τις δύο Mercedes, κατάφερε να αναρριχηθεί στην 3η θέση. Αυτό που προκάλεσε αρνητική εντύπωση ήταν το πόσο ανταγωνιστικές, δεν ήταν, οι δύο Mercedes. Απ’ την άλλη, πολύ θετικό δείγμα έδειξε ο ρυθμός αγώνα που είχαν οι δύο οδηγοί της AlphaTauri. Στις δηλώσεις των νικητών βρισκόταν η Naomi Schiff, η οποία αφού συνεχάρη τον Verstappen για τη νίκη, τον ρώτησε πως του φάνηκε ο αγώνας. Εκείνος δήλωσε:

«Ήταν σημαντικό να καταφέρω να βρεθώ μπροστά απ’ την αρχή του Sprint. Αν και η πρώτη φάση της εκκίνησης δεν ήταν τόσο καλή, στη δεύτερη φάση καταφέραμε να βρεθούμε πλάι πλάι, να προσπεράσουμε και από κει και πέρα ήταν καθαρά θέμα διαχείρισης. Σε αυτή την πίστα υπάρχει μεγάλη φθορά, τα ελαστικά φθείρονται πολύ και οι 24 γύροι με ένα σετ είναι πολλοί. Οπότε, προσπαθήσαμε να έχουμε ένα σταθερό γυρολόγιο και νομίζω ότι το διαχειριστήκαμε σωστά».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #128 για τη Formula 1 με την ανάλυση του GP Μεξικού με ένα κλικ εδώ. 


Σχετικά με το αν ανέμενε να υπάρχει αυξημένη φθορά στα ελαστικά και αν περίμενε να χρειαζόταν διαχείριση αυτών προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά ο αγώνας, ο Ολλανδός απάντησε:

«Πέρσι ήταν πολύ δύσκολο για εμάς εδώ, αλλά φέτος είναι πολύ καλύτερα. Νομίζω ότι για όλους ίσχυε το ίδιο, δεν μπορούσες να πιέσεις στο 100%. Πρέπει να έχεις τα ελαστικά σου υπό έλεγχο και νομίζω ότι το κάναμε καλά αυτό».

Τέλος, αναφορικά με το πως περιμένει να κυλήσει η αυριανή μέρα, ο Verstappen είπε:

«Είναι μια καλή αρχή. Μάθαμε πολλά απ’ αυτόν τον αγώνα και ευελπιστώ να μπορούμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο και αύριο».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles