spot_img

Verstappen: «Πρώτη φορά κερδίζω αγώνα εκκινώντας από την 6η θέση!»

Ασταμάτητος ο Max Verstappen στο Grand Prix Βελγίου, όπου αν και εκκίνησε από την 6η θέση και παρά τον κίνδυνο της βροχόπτωσης σημείωσε την 8η συνεχόμενή του νίκη στο Πρωτάθλημα.

Ο Max Verstappen τα “σάρωσε” όλα στο Grand Prix Βελγίου όπου έκανε δυο στα δυο στην μάχη της pole position, στις κατατακτήριε δοκιμές της Παρασκευής και στο Shootout, και δυο στις δυο νίκες τόσο στον αγώνα σπριντ όσο και στον αγώνα της Κυριακής. Ο Ολλανδός είχε ποινή πέντε θέσεων μετά από αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων στο μονοθέσιό του, αλλά όπως έχει αποδείξει πολλές φορές η νίκη ακόμα και από τις τελευταίες θέσεις του grid είναι για τον ίδιο υπόθεση ρουτίνας.

Η RB19 έμεινε ξανά χωρίς αντάξιο αντίπαλο εντός πίστας και ούτε μια πιθανή βροχόπτωση δεν κατάφερε να βάλει φρένο στον ρυθμό του Ολλανδού Πρωταθλητή. Όπως τόνισε και ο ίδιος στη συνέχεια η εκκίνηση αποδείχθηκε το πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα του.

«Πρώτη φορά κερδίζω αγώνα εκκινώντας από την 6η θέση. Ήξερα από την αρχή ότι το μονοθέσιό μας είναι πάρα πολύ καλό και ουσιαστικά απλά θα έπρεπε να επιβιώσω στην πρώτη στροφή. Στην εκκίνηση είδα ότι τα πράγματα ήταν πολύ στενά, αλλά έχω βρεθεί σε παρόμοια θέση στο παρελθόν οπότε απλά προσπάθησα να μείνω εκτός όσο μπορούσα και πέτυχε. Από εκεί και μετά πιστεύω έκανα σωστές κινήσεις για να προσπεράσω. Αν και κόλλησα λίγο στην αρχή σε τρενάκι DRS μόλις καθάρισε μπορούσα να καθορίσω τον ρυθμό μου και να απολαύσω τον αγώνα μου».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #120 με την ανάλυση του Grand Prix Ουγγαρίας. 

Σχεδόν στα μισά του αγώνα η βροχή απείλησε την πίστα του Σπα και το οδόστρωμα σε ορισμένα σημεία γλιστρούσε αρκετά. Ο Verstappen οριακά κράτησε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στην Eau Rouge που θα μπορούσε να του κοστίσει τον αγώνα. Στους τελευταίους γύρους ο Verstappen είχε χτίσει μια διαφορά σχεδόν στα είκοσι δευτερόλεπτα και κυνηγούσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα. Αποφάσισε όμως να μην πάρει το ρίσκο και εξήγησε τον λόγο.

«Μετά το μήνυμα από τον αρχιμηχανικό μου έκοψα ταχύτητα και πάντα προσέχουμε τα δεδομένα και την φθορά των ελαστικών. Η πίστα αυτή ειδικά καταπονεί αρκετά τα ελαστικά, οπότε πρέπει να αποφύγεις τις υπερβολές και αυτό ακριβώς κάναμε μέχρι το τέλος. Είχα γλίστρημα στο χειρότερο σημείο της πίστας και οι συνθήκες ήταν αρκετά δύσκολες όταν άρχισε να βρέχει. Έβλεπα ότι έβρεχε αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω την ένταση της βροχής, αλλά ευτυχώς δεν έγινε τίποτα».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles