spot_img

Verstappen: «Το 2022 ξεκινάει τώρα!»

Ο Max Verstappen κέρδισε στη μονομαχία του με τον Charles Leclerc στο GP Σαουδικής Αραβίας και δήλωσε πως η πρώτη νίκη του στο 2022 δεν ήταν και τόσο εύκολη.

Το αγωνιστικό τριήμερο στην πίστα της Jeddah ήταν μια άκρως ικανοποιητική επιστροφή της Red Bull στο Πρωτάθλημα μετά το απογοητευτικό GP Μπαχρέιν. Το Σάββατο στις κατατακτήριες δοκιμές ο Sergio Perez πέτυχε την πρώτη pole position της καριέρας του. Ο Ολλανδός Πρωταθλητής, αν και εκκίνησε από την τέταρτη θέση, γρήγορα βρέθηκε να παλεύει με τον Μονεγάσκο στην κορυφή. 

Και οι δυο οδηγοί προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις ζώνες DRS με τον Verstappen να αξιοποιεί στο έπακρο την ταχύτητα της RΒ18 στις ευθείες.  

Είχαμε πολύ σκληρή μονομαχία στην κορυφή του grid και έπρεπε να σκεφτώ έξυπνα και πιο συντηρητικά. Ήταν πιο γρήγοροι στις στροφές και εμείς είχαμε περισσότερη ταχύτητα στις ευθείες. Τα ελαστικά έχουν μεγαλύτερη φθορά σε αυτή την πίστα και είχαμε καλύτερο ρυθμό προς το τέλος του αγώνα. Ήταν ένας δύσκολος αλλά ωραίος αγώνας. Είμαι πολύ χαρούμενος, τώρα ξεκινάει η χρονιά μας.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μπαχρέιν.

Ο Verstappen βρέθηκε πρωτοπόρος του αγώνα στο 47ο γύρο με τον Leclerc να παραμένει απειλητικά κοντά του. Η κίτρινη σημαία μετά την εγκατάλειψη του Alex Albon έδωσε την ευκαιρία στο Leclerc να κερδίσει χρόνο, όχι όμως αρκετό για να προσπεράσει. Προς έκπληξη όλων ο αγώνας πραγματοποιήθηκε δίχως καμία διακοπή, ενώ το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνισή του εντός πίστας μόλις δύο φορές. 

Μόλις πλησιάσεις και είσαι μισό δευτερόλεπτο μακριά είναι πιο εύκολο να έχεις καλύτερη έξοδο. Αυτό κάνει το προσπέρασμα πιο ζόρικο και απαιτητικό από όσο φαίνεται, σε σχέση με πέρυσι για παράδειγμα. Επομένως έπρεπε να σκεφτώ άλλα πιο έξυπνα κόλπα. Ήταν αρκετά δύσκολο να προσπαθήσω την προσπέραση στην τελευταία στροφή, γιατί ο Leclerc ήταν ακόμα σε ζώνη DRS. Ειδικά με τις δυο κίτρινες σημαίες στους τελευταίους δυο γύρους που είσαι πιο περιορισμένος δυσκολεύτηκα αρκετά. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Ferrari σημείωσε το 2-3 στο βάθρο και είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με 78 βαθμούς, ενώ η Red Bull Racing βρίσκεται στην τρίτη θέση με 37.

Δείτε το GP Imola για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles