spot_img

Leclerc: «Πίεζα στο απόλυτο όριο»

Ο οδηγός της Ferrari, Charles Leclerc, δήλωσε πως αναγκάστηκε να οδηγήσει στο όριο, κατά τη διάρκεια της σκληρής, αλλά δίκαιης μάχης με τη Red Bull Racing του Max Verstappen στο GP Σαουδικής Αραβίας.

Η πρώτη θέση στο δεύτερο GP Σαουδικής Αραβίας στην ιστορία της Formula 1 κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ανάμεσα σε Max Verstappen και Charles Leclerc. Ο Μονεγάσκος πήρε την πρωτοπορία, καθώς έκανε pit stop υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας, με τη Red Bull Racing του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 2021 να τον ακολουθεί. Οι τελευταίοι γύροι στην πίστα της Jeddah επιφύλασσαν συναρπαστική μάχη για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ανάμεσα στους δύο οδηγούς. Στο τέλος, όμως, ο Verstappen και η Red Bull Racing πανηγύρισαν τη νίκη στο GP Σαουδικής Αραβίας.

Διαβάστε επίσης: Verstappen – «Το 2022 ξεκινάει τώρα!»

Ο Charles Leclerc περιέγραψε το GP Σαουδικής Αραβίας από τη δική του οπτική:

Αγωνίστηκα έξυπνα, όμως δεν ήταν αρκετό για να κερδίσω σήμερα. Ωστόσο, απόλαυσα πραγματικά τον αγώνα! Είμαστε σε μία πίστα πόλης και πιέζαμε σε σημείο που το έχω κάνει σπάνια νωρίτερα στην καριέρα μας, στο απόλυτο όριο. Πήραμε κάποια ρίσκα στο τέλος, συνεπώς υπάρχει σεβασμός, όμως είμαι ελαφρώς απογοητευμένος.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μπαχρέιν.

Οι Verstappen και Leclerc άλλαξαν αρκετές φορές θέσεις και πάλι, με τον Ολλανδό να βλέπει οριακά πρώτος την καρό σημαία. Ο Μονεγάσκος συνέχισε, περιγράφοντας τη μάχη που είχε στην πίστα με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2021:

Είναι σκληρή, άλλα δίκαιη μάχη, ο κάθε αγώνας θα έπρεπε να είναι σαν κι αυτόν! Φυσικά και είμαι απογοητευμένος, ήθελα να νικήσω σήμερα. Νομίζω πως είχαμε δύο πολύ διαφορετικές ρυθμίσεις ανάμεσα στον Max (Verstappen), τον Checo (Perez) και τις δύο Ferrari. Ήμασταν αρκετά γρήγοροι στις στροφές, αλλά πιο αργοί στις ευθείες. Συνεπώς, ήταν εξαιρετικά δύσκολο για εμένα να κρατήσω πίσω μου τον Max στις ευθείες. Έκανε, όμως, πολύ καλή δουλειά και ήταν διασκεδαστικός ο αγώνας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Charles Leclerc δεν κατάφερε να νικήσει για 2η φορά το 2022, όμως παραμένει στην κορυφή του Πρωταθλήματος οδηγών, έχοντας 12 πόντους διαφορά από τον Carlos Sainz και 20 πόντους από τον Max Verstappen.

Δείτε το GP Imola για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles