spot_img

Verstappen: «Ζωτικής σημασίας οι εκκινήσεις»

O Max Verstappen ήταν ο μεγάλος νικητής του Grand Prix Βραζιλίας και τόνισε πως οι εκκινήσεις ήταν πιο σημαντικές από ποτέ στην επίτευξη μιας ακόμη πρωτιάς. Από κοντά, ακολούθησε και η McLaren του Lando Norris, ενώ η Mercedes αντιμετώπισε με διαφορά τον χειρότερο της αγώνα τη φετινή σεζόν, όπως μαρτύρησε και το Sprint του Σαββάτου.

Ο Max Verstappen, κάνοντας δύο πολύ καλές εκκινήσεις, κατάφερε να κάνει σωστή διαχείριση της διαφοράς του απ’ τον δεύτερο και να κατακτήσει με άνεση την 17η φετινή του νίκη στη Formula 1. Λίγο πιο πίσω, μοναχικό αγώνα για τη 2η θέση έκανε ο Lando Norris, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο συγκλονιστικός Fernando Alonso, ο οποίος κατάφερε να προσπεράσει τον Sergio Perez στον τελευταίο γύρο και να τον κρατήσει πίσω του στην τελευταία ευθεία για τον τερματισμό για μόλις 50 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Απ’ την άλλη, είδαμε την χθεσινή εικόνα της Mercedes να επαληθεύεται και μάλιστα σε χειρότερο βαθμό, καθώς ο George Russell εγκατέλειψε λόγω υπερθέρμανσης του κινητήρα, με τον Lewis Hamilton να δέχεται το ένα προσπέρασμα μετά το άλλο και να τερματίζει στην 8η θέση.

Στις δηλώσεις των τριών πρώτων, ο Verstappen ρωτήθηκε για το πως κύλισε ο αγώνας από πλευράς του, με τον ίδιο να απαντά:

«Οι εκκινήσεις ήταν ζωτικής σημασίας σήμερα, και οι δύο ήταν πολύ καλές. Στη συνέχεια, ο αγώνας ήταν θέμα διαχείρισης των ελαστικών. Νομίζω ότι ήμασταν καλοί με οποιαδήποτε γόμα, αλλά ιδιαίτερα στο 2ο stint με τα μεσαία ελαστικά καταφέραμε να ανοίξουμε μια διαφορά και ήμασταν πραγματικά πολύ δυνατοί».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #128 για τη Formula 1 με την ανάλυση του GP Μεξικού με ένα κλικ εδώ. 


Στη συνέχεια, σε ερώτηση σχετικά με το αν σκεφτόταν άλλα πράγματα κατά τη διάρκεια του μοναχικού του αγώνα, ο Ολλανδός απάντησε:

«Όλα φάνηκαν πολύ καλά. Με την υψηλή φθορά που υπάρχει σε αυτή την πίστα συνεχώς πρέπει να διορθώνεις το μονοθέσιο, οπότε η προσοχή σου πρέπει να’ ναι συνέχεια εκεί, και ευτυχώς δούλεψε καλά για εμάς».

Τέλος, ο Verstappen έκανε ένα σχόλιο και για τον επερχόμενο αγώνα στο Las Vegas. Αναλυτικότερα:

«Θα’ ναι πολύ διαφορετικός αγώνας απ’ της Βραζιλίας. Θα έχει πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες. Είναι νέα πίστα για τον καθένα και είμαι σίγουρος ότι ο αγώνας θα είναι γεμάτος εκπλήξεις».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles