spot_img

GP Βραζιλίας: Εμφατική νίκη Verstappen στο Ιντερλάγκος

Ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο GP Βραζιλίας και κέρδισε τον 17ο αγώνα του στη φετινή σεζόν της Formula 1. 

Σε ακόμη έναν απογευματινό περίπατο μετέτρεψε αγώνα της Formula 1 o Max Verstappen. o οδηγός της Red Bull Racing πραγματοποίησε μια εξαιρετική επίδοση από την pole position, δεν απειλήθηκε ποτέ και έφτασε στη 17η νίκη στη φετινή σεζόν. Παρά την κυριαρχία του βέβαια δεν έκανε τον ταχύτερο γύρο στους 71 γύρους που προηγήθηκαν.

Στη δεύτερη θέση του αγώνα τερμάτισε ο Lando Norris της McLaren Racing, o οποίος έκανε μια πολύ καλή επίδοση. Ο Βρετανός δεν υπήρξε απειλή σε κανένα σημείο του αγώνα για τη νίκη, ενώ η ομάδα του δεν κυνήγησε μια διαφορετική στρατηγική ώστε να περιπλέξει τα πράγματα για τη Red Bull. Ωστόσο φεύγει από το Ιντερλάγκος με τον ταχύτερο γύρο και ένα ακόμη βάθρο στη σεζόν – σύνολο 7.

Η μάχη για την 3η θέση ήταν εντυπωσιακή στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Ο Fernando Alonso τα έδωσε όλα και κατάφερ να κρατήσει πίσω του τηv RB19 του Sergio Perez. O Μεξικανός προσπέρασε τον Ισπανό με δύο γύρους να απομένουν, όμως ο οδηγός της Aston Martin δεν το έβαλε κάτω.

Στον τελευταίο γύρο πήρε το DRS στην έξοδο της στροφής 3, είχε την τελική ταχύτητα και ανέκτησε την πρωτοπορία. Ο Perez δεν τα παράτησε και στην έξοδο της τελευταίας στροφής είχε slipstream και DRS. Τα δύο μονοθέσια πέρασαν σχεδόν παράλληλα τη γραμμή του τεραμτισμού, με τον Alonso να παίρνει την τελευταία θέση του βάθρου σε ένα επικό photo-finish για μισό δέκατο του δευτερολέπτου.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #128 για τη Formula 1 με την ανάλυση του GP Μεξικού με ένα κλικ εδώ. 

Πέμπτος στα αποτελέσματα ήταν ο Lance Stroll, o οποίος έκανε έναν πολύ μεστό και σταθερό αγώνα. Πέρα από την πίεση στο πρώτο stint από τον Carlos Sainz και τα προσπεράσματα στις δύο Mercedes, o Καναδός δεν απείλησε ούτε απειλήθηκε σε μία φοβερή εμφάνιση. Ο Ισπανός οδηγός της Ferrari, τερμάτισε στην 6η θέση, 10 δευτερόλεπτα πίσω του.

Πολύ καλή ήταν η εμφάνιση του Pierre Gasly της Alpine στην 7η θέση, με τον Γάλλο να παίρνει για ακόμη μια φορά βαθμούς. Στην 8η θέση τερμάτισε ο Lewis Hamilton, ο οποίος είχε έναν απογοητευτικό αγώνα. Η Mercedes W14 είχε κάκιστη συμπεριφορά και “έτρωγε” τα ελαστικά όπως στον Αγώνα Σπριντ, ενώ σήμερα είχε και υπερθέρμανση. Αυτό έβγαλε εκτός μάχης τον George Russell.

Στην 9η θέση της κατάταξης τερμάτισε ο Yuki Tsunoda Με τη Scuderia ALphaTauri, ενώ την πρώτη 10άδα συμπλήρωσε ο Esteban Ocon της Alpine.

Πριν από την εκκίνηση όμως χάσαμε έναν από τους υποψήφιους διεκδικητές της νίκης. Ο Charles Leclerc, που θα ξεκινούσε από τη 2η θέση, είχε έξοδο στο γύρο σχηματισμού, όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με τα υδραυλικά του μονοθεσίου της Ferrari. Έτσι, τελικά εκκίνηση πήραν 19 μονοθέσια, με τη 2η θέση στο grid να μένει κενή.

Στην εκκίνηση, μια μικροσύγκρουση ανάμεσα στον Hulkenberg και στον Albon έστειλε τον οδηγό της Williams στον τοίχο, ο οποίος σε αυτήν την ανεξέλεγκτη πορεία παρέσυρε τον Magnussen . Η πίστα γέμισε θραύσματα από τα δύο διαλυμένα μονοθέσια και έτσι ο αλυτάρχης αρχικά έβγαλε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας αλλά αργότερα διέκοψε προσωρινά τον αγώνα με κόκκινη σημαία.

Αποτελέσματα GP Βραζιλίας 

race

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles