spot_img

Vettel: «Μείναμε από μπαταρία στον τελευταίο γύρο»

Ο Sebastian Vettel παραδέχθηκε μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών για το GP του Βελγίου, πως στη τελευταία του προσπάθεια, δεν είχε γεμάτη μπαταρία.

Ο Γερμανός έγραψε νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας στο Q2 και ήταν μισό δέκατο ταχύτερος του Lewis Hamilton, με την Ferrari να έχει αυτό το μικρό πλεονέκτημα. Όμως στο Q3 ήρθαν τα πάνω κάτω και στον τελευταίο του γύρο, παρά το ό,τι ήταν 0.7s μακριά από τον αντίπαλό του, βρέθηκε στην 2η θέση.

Ο ίδιος όπως και ο οδηγός της Mercedes έκαναν συνεχόμενους γύρους, πράγμα που δεν του άφησε ολόκληρη την ενέργεια για την τελευταία προσπάθεια.

Ήταν περίεργα, δεν έβρεχε αλλά δεν ήταν και στεγνό. Ξέρω πως μετράει μόνο ο τελευταίος γύρος, όμως πίεζα γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν θα βγει μια κόκκινη σημαία ή όχι. Ο τελευταίος γύρος ήταν χαοτικός και όχι τόσο καλός από την άποψη διαχείρισης. Δεν ξέρεις πόσο θα στεγνώσει ή αν θα βρέξει ξανά. Μείναμε από μπαταρία στον τελευταίο γύρο και σχεδόν για όλο τον γύρο. Μας κόστισε και δεν ήταν ιδανικό τελείωμα σε εξαιρετικές μέχρι εκείνο το σημείο κατατακτήριες. Ξεκινάμε αύριο από την 2η θέση και ξέρω πως έχουμε ένα μονοθέσιο που μπορούμε να παλέψουμε και να προσπεράσουμε.

Η νίκη αύριο είναι μονόδρομος για τον Γερμανό, καθώς αν κερδίσει με τον Hamilton δεύτερο, τότε η διαφορά θα πέσει στους 17 βαθμούς. Διαφορετικά, ο Hamilton θα βρεθεί με πλεονέκτημα 31 βαθμών το λιγότερο, με την Monza να είναι ο επόμενος σταθμός.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles