spot_img

Hamilton: «Ήξερα πως στη βροχή θα είχα τον ρυθμό»

Ο Lewis Hamilton πανηγύρισε την 78η pole position του και 5η στο Spa και απέδειξε για άλλη μια φορά πως έχει το προβάδισμα στις βρόχινες συνθήκες.

Ο Βρετανός έδειχνε να έχει το μειονέκτημα έναντι των δύο Ferrari καθώς μέχρι το Q2 ήταν πιο αργός τους. Όμως, η διαφορά ήταν στο μισό δέκατο, κάτι που έκανε την μάχη απρόβλεπτη. Ο καιρός από την άλλη, είχε διαφορετική άποψη και πριν ξεκινήσει το Q3 η βροχή έπεφτε έντονα κάτι που ανάγκασε τους οδηγούς να περάσουν σε ενδιάμεσα ελαστικά.

Μέχρι το τέλος δεν ξέραε ποιος θα πάρει την pole position, όμως ο Hamilton στη τελευταία του προσπάθεια, απέδειξε την ταχύτητα του στη βροχή, παίρνοντας την pole position για 0.7s από τον Sebastian Vettel που θα ξεκινήσει από την 2η θέση.

Η βροχή ήρθε και κανένας μας δεν είχε οδηγήσει ξανά στη βροχή το τριήμερο, οπότε μπορώ να πω πω ήταν πολύ δύσκολο. Βγήκα εκτός στη στροφή 1 και στη στροφή 12 όπως είδαμε και ήξερα πως είχα ακόμα έναν γύρο, αλλιώς θα ήμουν πολύ πιο πίσω. Έχεις μόνο μερικούς γύρους για να βρεις τη πρόσφυση και να καταλάβεις που είναι η πίστα στεγνή και που βρεγμένη. Δεν μπορώ να βρω λέξεις για να εκφράσω το πόσο δύσκολα ήταν. Ήξερα όμως πως είχα ρυθμό στη βροχή. Είμαι ευγνώμον στην ομάδα για την δουλειά που έκανε.

Στη συνέχεια ο Hamilton δήλωσε πως δεν ήξερε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αν ήταν στεγνές οι συνθήκες, καθώς η διαφορά από τις Ferrari ήταν πάρα πολύ μικρή.

Δεν πιστεύω πως είχαν σίγουρη την pole position, ήμασταν πάρα πολύ κοντά. Είδαμε πως στο Q2 ήμασταν με διαφορά στο μισό δέκατο. Πίστευα πως θα μπορούσα να κλείσω αυτή τη διαφορά, αλλά ήξερα πως θα είναι πολύ κοντά. Δεν ξέρω τι άλλο θα είχαν για το Q3, εμείς είχαμε κάτι επιπλέον να δώσουμε. Οπότε στο στεγνό θα ήταν πολύ πολύ κοντά.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles