spot_img

Vettel: «Πάντα πίστευα ότι το ρεκόρ του Schumacher δεν θα καταρριφθεί»

Ο Sebastian Vettel δηλώνει πως πίστευε ότι το ρεκόρ που είχε επί χρόνια ο Michael Schumacher των 91 νικών στην F1 δεν θα έσπαγε ποτέ.

Εντούτοις την περασμένη Κυριακή στο Nurburgring, o Lewis Hamilton ισοφάρισε το ιστορικό ρεκόρ του Michael Schumacher, ώστε πλέον ο οδηγός της Ferrari να το θεωρεί αναπόφευκτο. Ο Γερμανός, ο οποίος βρίσκεται τρίτος στην λίστα με 53 νίκες (πίσω μόνο από Hamilton & Schumacher).

Διαβάστε επίσης: Hamilton: «Θέλω να θυμούνται κυρίως τους αγώνες μου εκτός μονοθεσίου»

Ο Βρέτανος χρειάζεται απλά άλλη μια νίκη για να γίνει αυτός ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες στο θεσμό, κάτι που λογικά θα συμβεί μέσα στους 6 υπολειπόμενους αγώνες της φετινής σεζόν. Οι δηλώσεις του Vettel μιλάνε από μόνες τους για τα συναισθήματα του.

Σέβομαι την προσπάθεια του Hamilton να πιάσει ένα νούμερο το οποίο στο κεφάλι μου θεωρούσα ότι δεν θα ισοφαριστεί ή καταρριφθεί ποτέ. Πιστέυω πως θα ξεπεράσει κατά πολύ αυτό το νούμερο. Ωστόσο για μένα ο Michael θα είναι πάντα ο ήρωας μου. Θεωρώ οτί είχε κάτι το οποίο δεν έχω δει σε κανέναν άλλο οδηγό μέχρι σήμερα. Ίσως επειδή τον παρακολουθούσα να διαπρέπει όσο ήμουν παιδί, ενώ με τον Lewis είναι διαφορετικό, έτρεχα εναντίον του επομένως δεν τον έβλεπα από αυτή τη σκοπιά. Πιθανά σε 10,15,20 χρόνια να υπάρχει περισσότερος θαυμασμός γι αυτό. Όμως όσο είσαι ενεργός κοιτάς τον εαυτό σου. Αλλά όπως είπα αξίζει κάθε θαυμασμό για αυτό που έχει πετύχει.

Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το παιδικό του είδωλο, Michael Schumacher, λέγοντας πως η τελειότητά του ήταν ιδιαίτερα έκδηλη στα kart.

Αν τον βλέπατε στα go-karts – προφανώς εγώ τον είδα σε μεγαλύτερη ηλικία και είχα τη χαρά να τρέξω μαζί του στο ROC κάποιες φορές- θα βλέπατε πως έχει έχει εκπληκτικές ικανότητες και car control, καθώς και στα kart και στο ROC αυτα ξεχωρίζουν λίγο παραπάνω. Ήταν απλά ο καλύτερος από όλους όσους είχα δει και είχε ένα φυσικό ταλέντο δύσκολο να το εξηγήσεις. Επιπροσθέτως είχε εξαιρετικό τρόπο να προετοιμάζει εαυτόν και αυτοκίνητο και αυτός ο συνδυασμός είναι που τον κάνει τόσο ξεχωριστό. Δεν το έχω δει σε κανέναν άλλο ως τώρα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Άιφελ.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles