spot_img

Vettel: «Στην αποστολή μου με την Ferrari, απέτυχα»

Για την ολοκλήρωση της θητείας του στην Ferrari μίλησε ο Sebastian Vettel,  τονίζοντας πως η μη κατάκτηση του τίτλου σημαίνει πως απέτυχε στον στόχο που είχε θέσει.

Ο Γερμανός μπήκε στις τάξεις της Ferrari το 2015, επαναφέροντάς την στον δρόμο των νικών. Οι δύο πλευρές βρέθηκαν στο κυνήγι του τίτλου από το 2017, όταν και άλλαξαν οι τεχνικοί κανονισμοί περί αεροδυναμικού σχεδιασμού των μονοθεσίων.

Διαβάστε επίσης: Ferrari: «Το 2020 ήταν δύσκολο για όλους μας»

Αν και οδήγησε για μεγάλο διάστημα την κούρσα του πρωταθλήματος το 2017 και το 2018, εν τέλει τερμάτισε 2ος, με σημαντική διαφορά από τον Lewis Hamilton. Έπειτα κατέκτησε μόλις μία νίκη το 2019 (Σιγκαπούρη), ενώ η 6η και τελευταία του σεζόν στους κόκκινους ήταν άκρως απογοητευτική, αφού κατετάγη 13ος στην βαθμολογία.

Είχαμε την φιλοδοξία και τον στόχο να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και δεν το πετύχαμε. Είναι απλά μια ειλικρινής παραδοχή. Αποτύχαμε. Δεν νομίζω ότι αλλάζει κάτι με το να το λέω βέβαια. Είχαμε απέναντί μας έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, έναν τρομερό συνδυασμό οδηγού-ομάδας. Ο στόχος μας όμως ήταν να είμαστε δυνατότεροι, άρα δεν τα καταφέραμε σε αυτό. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι γι αυτό, αλλά κοιτώντας συνολικά την εικόνα δεν πιστεύω ότι αδικηθήκαμε κάπου. Είναι απλά η αλήθεια λοιπόν.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” για τον τελευταίο αγώνα του 2020.

Στα 6 χρόνια του με την Ιταλική ομάδα, ο 4-φορές πρωταθλητής πέτυχε 14 νίκες, πήρε 12 pole και ανέβηκε 55 φορές συνολικά στο βάθρο στους 118 αγώνες που έτρεξε μαζί της. Σε σχετική ερώτηση, ξεχώρισε την πρώτη του νίκη με την Scuderia ως μια από τις καλύτερες στιγμές του.

Η πρώτη νίκη είναι πάντα ξεχωριστή, οπότε ναι, η Μαλαισία του 2015. Επίσης, το Μονακό το 2017, πάντα είναι ωραίο να κερδίζεις στο Μονακό. Πιθανόν και η νίκη στον Καναδά το 2018 ήταν ωραία στιγμή. Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε κάποιες νίκες, όχι πολλές, αλλά έχουμε κάποιες στιγμές που άφησαν ωραίο συναίσθημα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μετά την όχι και τόσο επιτυχημένη συνεργασία του με την Ferrari, o Vettel γίνεται κάτοικος Αγγλίας, καθώς από τη νέα χρονιά θα οδηγεί για την Aston Martin, συμμετέχοντας μάλιστα και σαν μέτοχος στο όλο project, πέρα από οδηγός.

Θα καταφέρει άραγε να επανέλθει στο δρόμο των επιτυχιών και να αποκτήσει ξανά το κύρος πο0υ είχε όταν κατακτούσε τα πάντα με την Red Bull;

Δείτε τον μεγάλο τελικό του eSports Πρωταθλήματος F1 Greek Mini Series.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles