spot_img

Villeneuve: «Ο Vettel μόνο τον εαυτό του πρέπει να κατηγορεί»

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1997, Jacques Villeneuve, πιτεύει πως ο Sebastian Vettel πρέπει να κατηγορεί μόνο τον εαυτό του για ότι έγινε στην εκκίνηση της Σιγκαπούρης.

Ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ήταν σε θέση ισχύος μετά τις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, ώστε να πάρει την νίκη την Κυριακή και να ανέβει στη 1η θέση στη βαθμολογία. Όμως, η κίνηση προς τα αριστερά που έκανε στην εκκίνηση του αγώνα, προκάλεσε σύγκρουση μεταξύ εκείνου και των Max Verstappen & Kimi Raikkonen. Έτσι, η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 28 βαθμούς.

Τώρα, ο Villeneuve πιστεύει πως το λάθος ήταν ξεκάθαρα του Γερμανού, ενώ τόνισε πως δεν έπρεπε να πάρει ένα τέτοιο ρίσκο.

Ο Vettel μόνο τον εαυτό του πρέπει να κατηγορεί. Εάν εκκινήσεις και πας διαγώνια, πιθανότατα κάτι θα σου συμβεί, διότι δεν ξέρεις τι γίνεται πίσω. Όλοι το κάνουν αυτό σε κάθε εκκίνηση, στην Formula 4, στην Formula 3. Εάν το κάνεις αυτό, πληρώνεις το τίμημα. Όταν μάχεσαι για το πρωτάθλημα, δεν πρέπει να πάρεις τέτοιο ρίσκο.

Στη συνέχεια, ο Καναδός πρώην οδηγός των Williams, BAR Honda, Renault, Sauber & BMW διαφώνησε κάθετα με το σκεπτικό της κίνησης του Vettel.

Δεν γίνεται να αλλάξεις γραμμή έτσι. Δεν έχει σημασία εάν είχε δει τον Kimi ή όχι. Στο μυαλό του, δεν ήξερε εάν υπήρχαν δύο-τρία μονοθέσια δίπλα του. Ήξερε πως είχε κάνει μέτρια εκκίνηση, οπότε ήξερε πως άλλοι θα είχαν κάνει καλύτερη από εκείνον. Γι’αυτό άλλαξε γραμμή. Και κατέληξε σε σύγκρουση. Μην δείχνετε το δάχτυλο στον Max. Απλά ήταν εκεί.

Τέλος, ο Villeneuve εξέφρασε την άποψη του πως η τιμωρία του Vettel ήταν που εγκατέλειψε και δεν χρειαζόταν να επέμβουν οι αγωνοδίκες.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles