spot_img

WEC, 6H Portimao: H Toyota κέρδισε και έκανε το δύο στα δύο στο 2023

Φοβερή εμφάνιση για την Toyota Gazoo Racing στις 6H του Portimao, καθώς κυριάρχησε και πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στη φετινή σεζόν του WEC.

Εντυπωσιακός και άκρως επεισοδιακός αποδείχθηκε ο δεύτερος αγώνας του WEC για το 2023, με τις 6 Ώρες του Πορτιμάο να μας προσφέρουν θέαμα σε όλες τις κατηγορίες. Μέχρι και τον τελευταίο γύρο, ήταν άγνωστο το πού θα τερματίσει το κάθε αγωνιστικό, με τις θέσεις του βάθρου να κρίνονται στις λεπτομέρειες.

Στην κατηγορία Hypercar, η Toyota Gazoo Racing πανηγύρισε τη δεύτερη διαδοχική της νίκη στο πρωτάθλημα. Η ιαπωνική ομάδα είδε το ένα από τα δύο αγωνιστικά της να αντιμετωπίζει προβλήματα αξιοπιστίας κι έχασε την ευκαιρία να κάνει το 1-2. Οι Μπρέντον Χάρτλεϊ, Σεμπαστιέν Μπουεμί και Ρίο Χιρακάβα με το #8 GR010 Hybrid κέρδισαν για πρώτη φορά εφέτος, με μία εξαιρετική εμφάνιση κυριαρχίας. Ως αποτέλεσμα, βρίσκονται πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας οδηγών.

Η απόδοσή της ήταν εντυπωσιακή και τερμάτισαν ένα γύρο μπροστά από τη #50 Ferrari 499P των Αντόνιο Φουόκο, Νίκλας Νίλσεν και Μιγκέλ Μολίνα. Η ιταλική ομάδα προσπάθησε να ακολουθήσει διαφορετική στρατηγική, αλλά δεν της βγήκε. Ωστόσο ο ρυθμός της, όπως και των άλλων ομάδων στη Hypercar βελτιώθηκε σημαντικά σε σχέση με την Toyota.

Το πρώτο της βάθρο στη σεζόν πανηγύρισε η Porsche Penske Motorports. Οι Αντρέ Λότερερ, Κέβιν Εστρέ και Λόρενς Βανθούρ, παρά το γεγονός πως έπρεπε να επισκεφθούν μία επιπλέον φορά τα pits για ανεφοδιασμό και κράτησαν στην 4η θέση το #2 Cadillac.

Η Peugeot είχε ένα μέτριο αγώνα, χάνοντας απόδοση τις δύο τελευταίες ώρες. To #94 9Χ8 τερμάτισε στην 5η θέση μπροστά από τη #51 Ferrari που είχε προβλήματα με τα φρένα. Ακολούθησε το #93 Peugeot, ενώ στην 8η θέση τερμάτισε το #708 007 Hypercar της Glickenhaus Racing.

Από τον αγώνα εγκατέλειψαν τα αγωνιστικά #5 της Porsche και #4 της Vanwall. Στον αγώνα είδαμε πέντε διαφορετικούς κατασκευαστές στις πέντε πρώτες θέσεις και έξι στις πρώτες οκτώ θέσεις.

Στην LMP2 είχαμε για μία ακόμη φορά έναν εκπληκτικό αγώνα με μάχες μέχρι τελικής πτώσεως. Την τελευταία ώρα η πρωτοπορία άλλαξε έξι φορές με τη United Autosports να κυριαρχεί εν τέλει. Οι Όλιβερ Τζάρβις, Τζος Πίρσον και Γκίντο Βαν Ντερ Γκάρντε με το #23 Oreca 07 πήραν τη νίκη για μόλις 0,6 δευτερόλεπτα από το δεύτερο αγωνιστικό της ομάδας. Οι Φιλ Χάνσον, Μπεν Χάνλεϊ και Φρεντ Λουμπίν με το #22 είχαν τη νίκη στα χέρια τους, όμως μια ποινή 5 δευτερολέπτων τους στο μέσον του αγώνα ίσως να ήταν καθοριστική.

Στην τελευταία θέση του βάθρου βρέθηκε η Team WRT με το #41 Oreca, έπειτα από μία εξαιρετική μάχη που έδωσε με την Prema Racing. Οι Λουί Ντελετράζ, Ρόμπερτ Κουμπίτσα και Ρικάρντο Αντράντε ήταν αυτοί που πήραν την 3η θέση.

Στην κατηγορία GTE, είδαμε μία απίθανη μάχη ανάμεσα στην Corvette Racing και τη Richard Mille Racing. Σε όλο το τελευταίο stint, τα αγωνιστικά τους ήταν μαζί στην πίστα και προσέφεραν εξαιρετικό θέαμα μέχρι το τέλος. Εν τέλει, οι Νίκι Κάτσμπεργκ, Νίνο Βαρόνε και Μπεν Κίτινγκ στο τιμόνι της #33 Corvette C8.R μετουσίωσαν την pole σε νίκη για λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο και διεύρυναν τη διαφορά τους στη βαθμολογία.

Η Richard Mille Racing με τη #83 Ferrari. H Λιλού Ουαντού ήταν η σταρ της ημέρας στη Ferrari 488 και μαζί με τους Αλέσιο Ροβέρα και Πέρεζ Κομπάν πέτυχαν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Iron Dames, Μισέλ Γκατάν, Ραχέλ Φρέι και Σάρα Μπόβι με τη #85 Porsche 911 GTE. Στην κατηγορία, συνολικά 4 γυναίκες ανέβηκαν στο βάθρο.

Επόμενος αγώνας του WEC είναι οι 6 Ώρες του Σπα στις 29 Απριλίου. Πρόκειται για τον τελευταίο αγώνα πριν τις 24 Ώρες Λε Μαν και η τελευταία προετοιμασία των ομάδων πριν το θρυλικό αγώνα.

Αποτελέσματα WEC, 6H Portimao

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles