spot_img

WEC: Οι συμμετοχές του 2023 σηματοδοτούν το ξεκίνημα μιας νέας εποχής

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) ανακοίνωσε την εντυπωσιακή λίστα συμμετοχών για τις τρεις ανταγωνιστικές κατηγορίες της σεζόν του 2023.

Το 2023 οι αγώνες αντοχής αναμένεται να αποκτήσουν νέο ενδιαφέρον, με τους κατασκευαστές να πραγματοποιούν την επέλασή τους στην κατηγορία Hypercar.

Το WEC μπαίνει αισίως στην 11η σεζόν του και ετοιμάζεται για μία άκρως συναρπαστική χρονιά, με 38 συμμετοχές. Το 2023 οι κατηγορίες μειώνονται από τέσσερις σε τρεις: Hypercar, LMP2 και GTE-Am.

Hypercar

Τη νέα αγωνιστική σεζόν, η κατηγορία Hypercar κεντρίζει το ενδιαφέρον με τον εντυπωσιακό αριθμό των 13 συμμετοχών. Η πρωταθλήτρια Toyota Gazoo Racing θα έχει δύο αγωνιστικά, όπως άλλωστε και η Peugeot. Η Glickenhaus Racing συνεχίζει για τρίτη διαδοχική χρονιά στο πρωτάθλημα και το 2023 θα συμμετάσχει σε όλους τους αγώνες με ένα αγωνιστικό.

Από τις ομάδες που εισέρχονται στην κατηγορία, η Ferrari που επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια των αγώνων αντοχής θα αγωνιστεί με δύο Le Mans Hypercar, ενώ η Porsche με τέσσερα. Η γερμανική φίρμα θα εκπροσωπηθεί με δύο 963 LMDh από την Porsche Penske Motorsport, μία 963 LMDh από την Jota Sport και μία 963 LMDh από την Proton Competition.

Ferrari 499P

Η Cadillac Racing θα αγωνιστεί με ένα LMDh ως εργοστασιακή συμμετοχή, ενώ στο πρωτάθλημα θα αγωνιστεί και η Vanwall Racing και δήλωσε ως οδηγό, τον πρώην πρωταθλητή της Formula 1, Jacques Villeneuve.

LMP2

Στη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος θα δούμε συνολικά 11 συμμετοχές, έναν ιδιαίτερα ικανοποιητικό αριθμό. Όπως συνέβη το 2022, έτσι και το 2023 όλες οι ομάδες επέλεξαν το αγωνιστικό πρωτότυπο της Oreca.

LMP2

Με δύο αγωνιστικά θα συμμετάσχουν οι United Autosports, Prema Racing, Team WRT και Alpine Elf Team. Με ένα αγωνιστικό θα αγωνιστούν οι Vector Sport, Jota Sport και Inter Europol Competition.

GTE-Am

H μοναδική κατηγορία GTE στο WEC αποτελείται από 14 συμμετοχές, ένας ιδιαίτερα υγιής αριθμός για το κορυφαίο πρωτάθλημα αντοχής. Συνολικά τέσσερα διαφορετικά αγωνιστικά θα πάρουν μέρος στο θεσμό.

Η Porsche είναι αυτή που έχει τις περισσότερες συμμετοχές, με έξι στο σύνολο. Άξια αναφοράς είναι η ομάδα Iron Dames που διαθέτει αμιγώς γυναικεία οδηγική σύνθεση.

Η Ferrari έχει τέσσερις συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ η Aston Martin τρεις. Μία μόλις θα έχει η Corvette Racing, στην πρώτη της σεζόν ως ομάδα της GTE-Am.

WEC

Οι συμμετοχές το WEC παίρνουν μέρος αυτόματα στις 24H Le Mans που είναι μέρος του πρωταθλήματος και οι υπόλοιπες θέσεις καλύπτονται μέσω προσκλήσεων.

Η 11η σεζόν του WEC αναμένεται με αγωνία, καθώς θα αποτελέσει σίγουρα ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του 2023. Ο πρώτος αγώνας είναι τα 1000 Μίλια του Sebring στις 17 Μαρτίου.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα συμμετοχών του WEC για το 2023 εδώ.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #104 για τον κόσμο της Formula 1.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles