spot_img

Το μυστικό του Tsunoda είναι ο καιρός και το φαγητό

O οδηγός της Scuderia AlphaTauri στην F1, Yuki Tsunoda, αποκάλυψε το μυστικό που τον βοήθησε να βελτιωθεί οδηγικά και περνά… από το στομάχι.

Ο Yuki Tsunoda βρέθηκε αρκετές φορές με την πλάτη στον τοίχο λόγω των οδηγικών του επιδόσεων από την ίδια τη Red Bull Racing (στην οποία είναι οδηγός της Ακαδημίας της). O Ιάπωνας είχε ορισμένες αναλαμπές την πρώτη του χρονιά στη Formula 1 ως οδηγός της Scuderia AlphaTauri, όμως δεν ήταν σταθερός.

Το 2022 η απόδοσή του βελτιώθηκε, όμως το μονοθέσιο της ιταλικής ομάδας ήταν κατώτερο των περιστάσεων και η εικόνα αυτή αποτυπώθηκε στη βαθμολογία των κατασκευαστών. Η AlphaTauri τερμάτισε στην 9η θέση, μπροστά μόνο από τη Williams.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #104 για τον κόσμο της Formula 1. 

Ο Tsunoda σε προσωπικό επίπεδο έκανε μία κίνηση-ματ που τον βοήθησε σημαντικά να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της Formula 1. Στις αρχές του 2022 μετακόμισε από τη Μ. Βρετανία στην Ιταλία, δίπλα από το εργοστάσιο της AlphaTauri στη Φαέντσα.

Όπως ανέφερε o Τσουνόντα στο GPFans, αυτό τον βοήθησε σημαντικά στην απόδοσή του και εξηγεί.

«Η μετακόμιση στην Ιταλία με βοήθησε πολύ, ειδικά από τη στιγμή που ένιωσα άνετα με τη ζωή εκεί. Στην F1, όταν φτάνεις σε μία πίστα για το αγωνιστικό τριήμερο, έχεις πολύ άγχος. Γι’ αυτό πρέπει να είσαι όσο πιο άνετος γίνεται μακριά από την πίστα και όταν βρίσκεσαι στο σπίτι σου. Στη Μ. Βρετανία η ατμόσφαιρα δεν ήταν αυτό που θα ήθελα. Ο καιρός ειδικά με επηρέαζε. Ο καιρός είναι για εμένα πολύ σημαντικός παράγοντας, όπως επίσης και το φαγητό. Όταν μετακόμισα στην Ιταλία, ένιωσα άμεσα να έχω περισσότερη ενέργεια, περισσότερη από το συνηθισμένο. Συνειδητοποίησα πως η κίνηση αυτή είναι μια πολύ σημαντική κίνηση και είχε μεγάλη επιρροή σε εμένα. Έκτοτε, άρχισα να έχω καλύτερη απόδοση και ρυθμό στους αγώνες και μπορούσα να συγκεντρωθώ στην οδήγηση».

Στο πρωτάθλημα οδηγών το 2022, τερμάτισε στη 17η θέση, συγκεντρώνοντας μόλις 12 βαθμούς. O 22χρονος έχει δεχθεί αρκετές φορές αρνητικά σχόλια για τις αντιδράσεις του στην ενδοεπικοινωνία με την ομάδα του. Η επιθετικότητά του για πολλούς μπορεί να αποδειχθεί ο λόγος για τον οποίο μπορεί να μην έχει μέλλον στη Formula 1.

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τις ομάδες της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles