spot_img

WEC Prologue: Τον πρώτο λόγο η Toyota

H Toyota ολοκλήρωσε το επίσημο τεστ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής(WEC) στη Monza όντας στην 1η θέση, με την Porsche να ακολουθεί από κοντά.

Το Autodromo Nationale di Monza φιλοξένησε τον Πρόλογο του WEC για το 2017, όπου ζωντάνεψε και πάλι το αγωνιστικό πνεύμα του Le Mans.

Εκεί, ομάδες, οδηγοί και αγωνιστικά, βρέθηκαν για δύο ημέρες ώστε να δοκιμάσουν σε πραγματικές συνθήκες την ταχύτητα και την ετοιμότητά τους.

Στην κορυφή μετά από δύο ημέρες, 5 περιόδους και 15 ώρες ώρες δοκιμών, βρέθηκε η Toyota, με τον Nicolas Lapierre να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο με το TS050 Hybrid. O Γάλλος, κατέβασε τα χρονόμετρα στο 1:30.547 τη δεύτερη ημέρα και ήταν συνολικά ο ταχύτερος.

Σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός πως οι τέσσερις πρώτες θέσεις στα συνδυασμένα αποτελέσματα είναι οδηγοί της Toyota. O Anthony Davidson βρέθηκε 2ος, 0.2s πιο αργός από τον Lapierre, ενώ ακολούθησαν οι Conway και Kobayashi.

Για να βρούμε τη πρώτη Porsche 919 Hybrid πρέπει να πάμε στην 5η θέση, με τον Neel Jani να γράφει χρόνο στο 1:31.666. Ο χρόνος αυτός είναι 1.1s πιο αργός από το ταχύτερο Toyota.

Η Γερμανική ομάδα φαίνεται να υστερεί λίγο σε ταχύτητα προς το παρόν, όμως κανείς εκ των δύο κατασκευαστών δεν έχει δείξει ακόμα την πραγματική του ταχύτητα.

Στην LMP2, όπου θα δούμε φέτος μόνο αγωνιστικά της Oreca, o Matthieu Vaxiviere, έγραψε το 1:36.078, για λογαριασμό της TDS Racing. H μάχη στην LMP2 αναμένεται πιο σκληρή από ποτέ, καθώς στις 6 πρώτες θέσεις είδαμε 6 διαφορετικές ομάδες με τη διαφορά να είναι στο μισό δευτερόλεπτο στα συνδυασμένα αποτελέσματα.

Στην GTE-Pro, η Porsche στην επιστροφή της στη κατηγορία ως εργοστασιακή ομάδα βρέθηκε στη κορυφή, με τον Michael Christensen να γράφει το 1:47.379. Στις θέσεις 2 και 3 είχαμε ακόμη δύο οδηγούς της  Porsche, με το πρώτο Ford GT να είναι στην 4η θέση με τον Harry Tincknell 0.151s από τον οδηγό της Porsche, ενώ η πρώτη Ferrari στην 9η θέση με τον James Calado, 0.8s πιο πίσω. Η Aston Martin φάνηκε να υστερεί σημαντικά, με τον Richie Stanaway να είναι ο ταχύτερος για την πρωταθλήτρια ομάδα, 1.245s πίσω από τις Porsche.

Στην GTE-Am, η Spirit of Race πήρε την 1η θέση, με τον Miguel Molina να γράφει το 1:49.843 με την Ferrari 488 GTE. Η μάχη στην μικρή GTE κατηγορία θα είναι μεγάλη, καθώς στις 4 πρώτες θέσεις είχαμε και τα τρία διαφορετικά αγωνιστικά που συμμετέχουν.

Το πρωτάθλημα αρχίζει στις 14-16 Απριλίου με τις 6Η του Silverstone

Συνδυασμένα αποτελέσματα WEC Prologue:Prologue Results

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles