spot_img

Williams και Mercedes μαζί και στη νέα εποχή της F1

H Williams ανακοίνωσε πως επέκτεινε τη συνεργασία της με τη Mercedes για παροχή μονάδων ισχύος της Formula 1 για τα επόμενα 6 χρόνια.

Μετά τη McLaren που πρόσφατα υπέγραψε επέκταση της συνεργασίας της με τη Mercedes-Benz για την παροχή υβριδικών μηχανών, η Williams έγινε η δεύτερη ομάδα που θα εμπιστευτεί τη γερμανική εταιρεία στη νέα εποχή κανονισμών της Formula 1, που ξεκινά το 2026.

Η ιστορική ομάδα έχει υβριδικές μηχανές με σήμα το αστέρι από το 2014 και η εν λόγω ανανέωση ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη, ειδικά λόγω των στενών δεσμών των δύο πλευρών. Άλλωστε ο νυν επικεφαλής της Mercedes-AMG, Toto Wolff, είχε μέχρι πρόσφατα ποσοστό μετοχών της βρετανικής ομάδας ενώ τώρα εκεί τις αποφάσεις τις παίρνει ο James Vowles, που μέχρι το τέλος του 2022 ήταν επικεφαλής στρατηγικής στα «ασημί βέλη».

Ακούστε την τελευταία εκπομπή μας για τη Formula 1 στο 2023 με προβλέψεις για τη σεζόν του 2024 και συζήτηση των “hot topics” της F1.

Ο επικεφαλής της Williams, δήλωσε:

«Έχουμε μακροχρόνια σχέση και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα την επεκτείνουμε σε αυτή τη νέα εποχή της Formula 1. Η εξειδίκευση, η υποστήριξη και η τεχνολογία που προσφέρει η Mercedes, εναρμονίζονται πλήρως με τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες της ομάδας μας».

Οι μονάδες ισχύος του 2026 θα χρησιμοποιούν 100% βιώσιμα καύσιμα ενώ το ηλεκτρικό τους κομμάτι θα αποτελείται πλέον από έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος θα είναι τρεις φορές πιο ισχυρός από τις σημερινές MGU-K, 350 kW.

Την ίδια στιγμή, η Williams βρίσκεται σε διαδικασία αναδόμησης του εργοστασίου της στο Γκρόουβ της Μ. Βρετανίας, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Έτσι, θα μπορέσει να εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις της για να μπορέσει να επιστρέψει στις κορυφαίες θέσεις του grid.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles