spot_img

«Teammate Wars», Ferrari: – O Sainz κράτησε τα προσχήματα, ο Leclerc την ελπίδα

Τι συνέβη ανάμεσα στους Charles Leclerc και Carlos Sainz στο Teammate Wars της Ferrari για την αγωνιστική σεζόν του 2023; Ακολουθεί η απάντηση. 

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2024 είναι ακόμα σχεδόν δυο μήνες μακριά. Ενώ μετράμε αντίστροφα, ακόμα πολλά να καταγράψουμε σχετικά με αυτό. Να βγάλουμε συμπεράσματα, να κάνουμε απολογισμό και γενικότερο… ταμείο για όσα είδαμε στις πίστες.

Αυτό αφορά και στις εσωτερικές μονομαχίες, γιατί ως γνωστόν, σε αυτό το άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, πρώτος σου αντίπαλος είναι ο teammate σου.

Σταδιακά λοιπόν πραγματοποιούμε πλήρη αντιπαραβολή των πεπραγμένων των οδηγών σε κάθε μία από τις δέκα ομάδες της Formula 1. Μετά τις Haas F1, Alfa Romeo, Scuderia AlphaTauri, Williams, Alpine, Aston Martin και McLaren, ήρθε η σειρά του «Teammate Wars» για την πιο δημοφιλή ίσως ομάδα, τη Scuderia Ferrari.

Η ιστορική ομάδα κατέλαβε στο τέλος την τρίτη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών, με τους Charles Leclerc και Carlos Sainz να μην καταφέρνουν να τη φέρουν μπροστά από τη Mercedes. Τι έγινε όμως στον… εμφύλιο;

Υπήρχε ισορροπία ανάμεσα στις δύο πλευρές του γκαράζ των «κόκκινων». Μετά από 22 Grand Prix, το επί μέρους σκορ στους αγώνες ήταν στο 11-9 υπέρ του Leclerc, που μάλιστα είχε και 6 παρουσίες στο βάθρο έναντι 3 του Sainz. Όμως ο Μονεγάσκος έφτασε μέχρι τη δεύτερη θέση, ενώ ο Ισπανός πανηγύρισε νίκη, στο Grand Prix της Σιγκαπούρης. Αυτή ήταν και η μοναδική ήττα της Red Bull Racing στη σεζόν.

Ακούστε την τελευταία εκπομπή μας για τη Formula 1 στο 2023 με προβλέψεις για τη σεζόν του 2024 και συζήτηση των “hot topics” της F1.

Όσο για τη συνολική βαθμολογική συγκομιδή τους, οι ατυχίες του Sainz στο φινάλε της σεζόν τον κράτησαν στους 200 και την έβδομη θέση της κατάταξης, ενώ ο Leclerc τον προσπέρασε και βρέθηκε στην πέμπτη, με 206.

Ο τομέας στον οποίο ο Leclerc είχε ξεκάθαρο πλεονέκτημα, ήταν στον ένα γρήγορο γύρο. Παρότι πήραν αμφότεροι pole position, στις κατατακτήριες δοκιμές το μεταξύ τους σκορ ήταν 15-7.

Μάλιστα, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πως είναι το μοναδικό ζευγάρι στο grid που είχαν αμφότεροι αγώνες στους οποίους δεν εκκίνησαν καν λόγω μηχανικών προβλημάτων ή εξόδων.

Η αντιπαραβολή όσων έκαναν το 2023 οι οδηγοί της Ferrari

Οι Charles Leclerc και Carlos Sainz θα αποτελέσουν το οδηγικό δίδυμο της ιταλικής ομάδας και το 2024.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles