spot_img

Windsor: «Όσοι θέλουν να μπει φρένο στη Red Bull δεν έχουν ιδέα από F1»

Είναι αναγκαίο ή όχι η FIA να αλλάξει τους κανονισμούς με στόχο να σπάσει την κυριαρχία της Red Bull Racing για να γίνει πιο ενδιαφέρουσα η φετινή σεζόν; Ο Peter Windsor απαντά!

Η Red Bull Racing έχει την απόλυτη κυριαρχία στο φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει καταφέρει να απειλήσει την αυστριακή ομάδα και πολλοί υποστηρίζουν ότι εκτός απροόπτου μπορούν να κερδίσουν όλους τους αγώνες της σεζόν.

Πολλοί όμως δεν είναι ικανοποιημένοι από την πορεία του φετινού Πρωταθλήματος και της Red Bull. Για να σπάσει αυτή η μονοτονία κάποιοι θεωρούν ότι η FIA πρέπει να αλλάξουν τους κανονισμούς, ώστε η ομάδα του Milton Keynes να μην έχει τόσο μεγάλο πλεονέκτημα.

Ο αναλυτής της Formula 1, Peter Windsor, σ’ ένα YouTube live stream άσκησε αυστηρή κριτική σε όσους υποστηρίζουν πως οι αλλαγές αυτές είναι αναγκαίες.

«Αν πολλοί είναι θυμωμένοι με την FIA που δεν κάνει κάτι σχετικά με την κυριαρχία της Red Bull, τότε ξεκάθαρα δεν έχουν ιδέα από Formula 1. Σκοπός είναι να προσπαθείς να κερδίζεις κάθε αγώνα, κάθε Πρωτάθλημα και να σχεδιάσεις το καλύτερο μονοθέσιο. Αν μια ομάδα το έχει πετύχει αυτό δεν γίνεται να ζητάς αλλαγές στους κανονισμούς για να σταματήσουν να κερδίζουν. Αν πιστεύεις κάτι τέτοιο καλύτερα να μην παρακολουθείς Formula 1. Επιπλέον, αν προσπαθήσεις να προσελκύσεις το ενδιαφέρον νέων κατασκευαστών, όπως κάνει η Liberty Media, δεν γίνεται να αλλάζεις τους κανονισμούς συνέχεια με βάση ποιος κερδίζει τους αγώνες».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #117 με την ανάλυση του Grand Prix Καναδά και τις προβλέψεις για το Grand Prix Αυστρίας. 

Επιπλέον, θεωρείται πως η Red Bull παραβιαζοντας τους οικονομικούς περιορισμούς του budget cap απέκτησαν σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων ομάδων του grid. Πάλι όμως ο Windsor ήταν πολύ επικριτικός επί της άποψης αυτής.

«Η παραβίαση τους δεν ήταν σε τέτοιο μέγεθος που θα τους επέτρεπε να σχεδιάσουν ένα ολοκαίνουριο μονοθέσιο που θα κάνει σκόνη όλους τους άλλους. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το cost cap. Αν και το παραβίασαν, πήραν ποινή γι’ αυτό. Προσωπικά δεν υποστηρίζω καν το cost cap και πιστεύω πολλές ομάδες βρίσκουν νόμιμους τρόπους να το παραβιάζουν. Εύκολα θα μπορούσες να πεις ότι η Red Bull έχει πολύ καλό μονοθέσιο το 2023 γιατί βασίζεται στο μονοθέσιο του 2022 στο οποίο έκλεψαν και άρα δεν χρειάστηκε να αλλάξουν κάτι. Φέτος είχαμε όμως νέους κανονισμούς και σημαντικές αλλαγές όμως και πάλι έκανα πολύ καλή δουλειά. Μείωσαν το βάρος του μονοθεσίου και επικεντρώθηκαν σε όσα μπορούσαν να βελτιώσουν με περιορισμένο budget. Δεν νομίζω ότι το έχει πετύχει καμία άλλη ομάδα αυτό».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles