spot_img

Η Hitech θέλει να γίνει η νέα ομάδα της F1

H Hitech GP ανακοίνωσε την προσθήκη νέου επενδυτή και επισημοποίησε το σχέδιό της να εισέλθει στην F1 στο εγγύς μέλλον.

Ένας νέος «παίκτης» μπήκε στο παιχνίδι του «χρυσού εισιτηρίου» για την είσοδο στη Formula 1 το 2026. Η Hitech, μέσω της Hitech Global Holdings Limited, ανακοίνωσε πως συμπλήρωσε τη φόρμα της FIA για την είσοδο νέων ομάδων στο σπορ.

Σε ανακοίνωσή της η Hitech ανέφερε.

«Πρόκειται για μία κίνηση που θα ολοκληρώσει το στόχο να ανέβουμε κατηγορία σε πρωτάθλημα μονοθεσίων και θα αποδείξει ότι η Hitech έχει όλους τους κατάλληλους ανθρώπους, την εμπειρία και τους πόρους για να αγωνιστεί δίπλα στις καλύτερες ομάδες στον κόσμο».

Για να επιτευχθεί αυτό, η Hitech προχώρησε στην πώληση του 25% της εταιρείας στον επιχειρηματία από το Καζακστάν Vladimir Kim. Ο Kim δραστηριοποιείται στους τομείς της εξόρυξης χαλκού, του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της αεροπορικής βιομηχανίας μέσω της KAZ Minerals Group. Πρόκειται για μία από τις δέκα κορυφαίες εταιρείες παραγωγής χαλκού παγκοσμίως. Στο παρελθόν οι εταιρείες του έχουν χορηγήσει αθλητές από το Καζακστάν, ωστόσο η ενασχόλησή του με τη Hitech είναι η πρώτη του στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Οι αιτήσεις νέων ομάδων είναι μια διαδικασία που αξιολογεί το τελευταίο διάστημα η FIA. Πέραν της Hitech, τη φόρμα συμμετοχής έχουν συμπληρώσει η Andretti Global και η νέα ομάδα Formula Equal του Craig Pollock. Με δεδομένο πως είναι στενά τα χρονικά περιθώρια, οποιαδήποτε είσοδος νέας ομάδας στη Formula 1 δεν θα γίνει πριν από το 2026.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #117 με την ανάλυση του Grand Prix Καναδά και τις προβλέψεις για το GP Αυστρίας. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles