spot_img

Windsor: «Θα πόνταρα στον Leclerc για το πρωτάθλημα»

Ο πρώην μάνατζερ των Scuderia Ferrari και Williams, Peter Windsor, έκανε προβλέψεις για την πιθανή έκβαση του Πρωταθλήματος για το 2023.

Το 2022 Red Bull Racing και Max Verstappen μονοπώλησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και δικαιωματικά κλείδωσαν τον τίτλο στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και Οδηγών. Η νέα σεζόν είναι μόλις μερικές εβδομάδες μακριά και όλοι αναμένουμε κατά πόσο οι δυο πιθανοί ανταγωνιστές της αυστριακής ομάδας, Scuderia Ferrari και Mercedes-AMG, θα καταφέρουν να απειλήσουν εντός πίστας και να διεκδικήσουν τον τίτλο.

Η Ferrari έκανε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα πέρυσι αναζωπυρώνοντας τις ελπίδες για επιστροφή στην κορυφή της Formula 1. Όπως αποδείχθηκε όμως η ιταλική ομάδα ήρθε αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα εντός και εκτός πίστας. Ο πρώην μάνατζερ των Scuderia Ferrari και Williams, Peter Windsor, υποστηρίζει πως η εικόνα της κορυφής δεν θα αλλάξει και πολύ το 2023.

«Όπως έχουν ως τώρα τα πράγματα δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί το 2023 για την Ferrari. Δεν είναι ούτε στο χέρι του Leclerc αλλά ούτε και του Vasseur. Όλα θα κριθούν στο μονοθέσιο που έχει καταφέρει να σχεδιάσει η ομάδα και στην θεωρία εύκολα θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι θα μπορέσουν φέτος να είναι πιο κοντά στην Red Bull, η οποία βέβαια έχει φτάσει το ταβάνι από άποψη Τεχνικών Κανονισμών. Δεν πιστεύω ότι η Ferrari θα ξεπεράσει τη Red Bull, αλλά θα είναι σε θέση να κερδίσουν αγώνες.»

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #104 για τον κόσμο της Formula 1. 

Ο Max Verstappen κατέκτησε τον 2ο συνεχόμενο τίτλο της καριέρας του στην Formula 1 σημειώνοντας και ένα νέο ρεκόρ με συνολικά 15 νίκες στη σεζόν. Ο Windsor πιστεύω πως ο Ολλανδός είναι ο νούμερο ένα διεκδικητής του τίτλου και για το 2023, δίνει όμως στον Leclerc το πάνω χέρι σε σχέση με τους υπόλοιπους οδηγούς του grid.

«Αν έβαζα στοίχημα στο ποιος έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει το Πρωτάθλημα, θα πόνταρα περισσότερα στον Leclerc παρά στο Russell ή τον Lewis. Αλλά πιστεύω το πιο πιθανό είναι να κερδίσει τον τίτλο ο Verstappen».

Μια από τις πιο βασικές αλλαγές στην Ferrari για το 2023 είναι η απομάκρυνση του Mattia Binotto ως επικεφαλής, με τον Freddy Vasseur να αναλαμβάνει τα ηνία. Ο Windsor αποκάλυψε πως η αλλαγή αυτή θα επηρεάσει τις ισορροπίες εντός ομάδας και στη δυναμική των οδηγών.

«Πιστεύω η σχέση ανάμεσα στους Sainz και Leclerc ήταν κάπως άνιση όταν ήταν ο Binotto επικεφαλής, γιατί έκλεινε περισσότερο προς τον πρώτο και την κρίση του για το μονοθέσιο. Φέτος πιστεύω με τον Vasseur θα αλλάξουν τα πράγματα και θα αναλογίζονται πιο πολύ τις απόψεις του. Ξέρει ότι ο Leclerc έχει πλεονέκτημα σε καταστάσεις υπό πίεση και εκεί βλέπεις πραγματικά την τέχνη του ως οδηγός. Κάτι που δεν έκανε ο Binotto ήταν να χαλαρώσει και να ξεκλειδώσει τις δυνατότητες του μονοθεσίου.»

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τις ομάδες της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles