spot_img

Wolff: «Η κατάσταση στη Mercedes ήταν καταθλιπτική»

Ο Toto Wolff ανοίχτηκε για την πολύ δύσκολη σεζόν και τα προβλήματα που είχε η Mercedes AMG στο 2022, όπως επίσης και το ψυχολογικό αντίκτυπο που είχε στην ομάδα. 

Το γερμανικό εργοστάσιο είχε ένα πολύ δύσκολο ξεκίνημα στην σεζόν του 2022. Οι Τεχνικοί Κανονισμοί για την νέα γενιά μονοθεσίων δημιούργησαν πολλά προβλήματα, τα οποία ταλαιπώρησαν την ομάδα για αρκετό καιρό. Η W13 E Performance παρά τον ιδιαίτερο αεροδυναμικό σχεδιασμό της, σε σχέση με τα υπόλοιπα μονοθέσια του grid, δεν είχε την επιθυμητή απόδοση εντός πίστας και ήταν πολύ μακριά από τις Scuderia Ferrari και Red Bull Racing.  

Ο επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff, αναπολώντας την φετινή σεζόν μίλησε για τις δυσκολίες και την ψυχολογία τους μέχρι τώρα.

«Η αλήθεια είναι πως ήταν πολύ δύσκολο και οδυνηρό να ζεις με τις αξίες που θέτεις και να έχεις τις αμφιβολίες σου. Ταλαντεύεσαι από την κατάθλιψη στην ευφορία και μετά την επόμενη μέρα συμβαίνει το αντίστροφο. Κατά κάποιο τρόπο αυτό σε κάνει να πιστεύεις ότι τίποτα από όσα κάνεις δουλεύει και απλά τα ίδια ατυχές γεγονότα συμβαίνουν ξανά και ξανά. Μετά κάνεις ένα βήμα μπροστά παρατηρώντας τι ακριβώς πήγε στραβά και πράττεις το αντίστροφο. Όλα όσα κηρύττω και όλα όσα διαβάζεις σε βιβλία, ότι δηλαδή είναι δύσκολο και απαραίτητο να χάσεις ώστε να ακμάσεις, τα έζησα φέτος από πρώτο χέρι».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με τις τελευταίες εξελίξεις της F1.

Η W13 ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό στα χέρια των μηχανικών και οδηγών. Οι Lewis Hamilton και George Russell έτρεχαν σε κάθε αγωνιστικό τριήμερο με διαφορετικό στήσιμο στα μονοθέσια τους με στόχο να συγκεντρώσουν περισσότερα δεδομένα. Οι πληροφορίες όμως δημιουργούσαν περισσότερα ζητήματα παρά λύσεις.

Ένα από τα βασικά προβλήματα με το οποίο ήρθαν αντιμέτωποι στην Mercedes ήταν οι αναπηδήσεις. Ο Wolff τόνισε πως παρά το γεγονός ότι η κατάσταση έχει αλλάξει προς το καλύτερο ήταν μια από τις πιο ζόρικες στιγμές στη σεζόν.

«Θα προτιμούσα να μην ήμουν εκεί. Καταφέραμε να αλλάξουμε την κατάσταση, αλλά κάποια πράγματα είναι πιο επιφανειακά από ότι νομίζουμε. Υπήρχαν άλλα πιο σημαντικά προβλήματα να λύσουμε, όπως οι αναπηδήσεις που τώρα το μονοθέσιο δεν έχει καθόλου. Από μηχανικής άποψης αυτό ήταν πολύτιμο. Από ψυχολογικής άποψης όμως και ως επαγγελματίες ήταν πολύ δύσκολο να το διαχειριστούμε. Αν οι καλύτεροι μηχανικοί δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί τα δεδομένα δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα τότε καταλαβαίνεις πόσο δύσκολο είναι. Τα έχεις απλά χαμένα και το πρόβλημα δεν σταματά εκεί. Σκέφτεσαι πως πρέπει να βρεις λύση άμεσα, γιατί την επόμενη σεζόν το μονοθέσιο».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Mercedes με την συστηματική παρουσία της στο βάθρο βρίσκεται στην 3η θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών με 304, ενώ η διαφορά του από την Scuderia Ferrari στην 2η θέση είναι 30 βαθμοί.    

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles