spot_img

MotoGP Αυστρία FP1: Ξεκίνησε ορεξάτος το τριήμερο ο Miller

O Jack Miller ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στην εναρκτήρια περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην Αυστρία για λογαριασμό της Ducati MotoGP. 

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το Grand Prix Αυστρίας για την Ducati, με τον Jack Miller να είναι άπιαστος και να παίρνει την 1η θέση στο FP1. O Αυστραλός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και σημείωσε το 1:30,756 και ήταν πάνω από μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος του Johann Zarco που τον ακολούθησε. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Joan Mir της Suzuki, ενώ ο τελευταίος αναβάτης που ήταν στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον Μίλερ ήταν ο Jorge Martin.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Φάμπιο Κουαρταραρό ήταν στην πρώτη 5άδα, μπροστά από τους Άλεξ Ρινς και Μπραντ Μπίντερ. Ο ταχύτερος αναβάτης της Honda ήταν ο Τακάκι Νακαγκάμι στην 8η θέση, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Ενέα Μπαστιανίνι και Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

Το FP1 μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για τη συνέχεια του αγωνιστικού τριημέρου. Η πρόβλεψη του καιρού κάνει λόγο για βροχή στο υπόλοιπο τριήμερο και δεν αποκλείεται τα αποτελέσματα της διαδικασίας αυτής να ορίσουν το ποιος θα συμμετάσχει στο Q1 και στο Q2 στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου.

Αυτό είναι ένα πρόβλημα για αρκετούς αναβάτες. Οι Αλέιξ Εσπαργκαρό και Μάβερικ Βινιάλες της Aprilia, μαζί με τον πιο φορμαρισμένο αναβάτη του MotoGP αυτή τη στιγμή, Πέκο Μπανάια της Ducati θα βρεθούν στο Q1 αν το FP2 και το FP3 διεξαχθούν υπό βρόχινες συνθήκες.

Η δράση συνεχίζεται στις 15:10 ώρα Ελλάδος με το FP2.

Αποτελέσματα FP1 GP Αυστρίας

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles