spot_img

Wolff: Οι προσωπικές επιθέσεις από την Red Bull έχουν ξεπεράσει κάθε όριο

Ο διευθυντής της Mercedes, Toto Wolff, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του σχετικά με τις συνεχείς επιθέσεις της Red Bull, τόσο σε ομαδικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Mετά το πέρας του Grand Prix M. Βρετανίας, ο ανταγωνισμός των δύο αυτών ομάδων έχει επιστρέψει σε επαγγελματικά επίπεδα τα οποία αρμόζουν σε ένα πρωτάθλημα σαν κι αυτό της Formula 1. Η σύγκρουση των Lewis Hamilton και Max Verstappen προκάλεσε τεράστιες συζητήσεις οι οποίες θα διαρκέσουν για πολύ καιρό.

Διαβάστε επίσης: Ο Alex Fontana σχολιάζει τη σύγκρουση Verstappen-Hamilton

Αρχικά, ο Toto Wolff ήθελε να καταδικάσει με τις πρώτες του δηλώσεις τα ρατσιστικά σχόλια τα οποία εξαπέλυσαν ορισμένοι ανώνυμοι μέσω των κοινωνικών δικτύων προς το πρόσωπο του Hamilton. Τονίζει ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν πρέπει να έχουν καμία θέση στον αθλητισμό και πόσο μάλλον στην Formula 1.

Από την πλευρά της η Red Bull, και πιο συγκεκριμένα ο αγωνιστικός σύμβουλός της, Helmut Marko, τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι ο ίδιος ο Βρετανός οδηγός της Mercedes είναι υπεύθυνος τόσο για την κριτική και τα διάφορα σχόλια τα οποία δέχτηκε από το κοινό, όσο και από τους παράγοντες που εμπλέκονται στο πρωτάθλημα της F1.

Συνέχισε υπενθυμίζοντας στους δημοσιογράφους ότι ο Lewis, παρά την ριψοκίνδυνη οδήγηση του στον 1ο γύρο του αγώνα που είχε ως συνέπεια ένα από τα μεγαλύτερα ατυχήματα των τελευταίων ετών στην F1 για τον Verstappen καταστρέφοντας ολοσχερώς το μονοθέσιο του Ολλανδού και στέλνοντας τον στον νοσοκομείο (για λόγους πρωτοκόλλου), πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του αγώνα μέσα στην πατρίδα χωρίς να λογαριάζει ό,τι είχε συμβεί λίγο νωρίτερα. Την ίδια στάση κράτησε και ο Christian Horner, προσθέτοντας ότι ο Hamilton “έπαιξε” ύπουλα στη στροφή Copse.

Επιστρέφοντας στον Toto Wolff ο οποίος ανέφερε πως όλοι καταλαβαίνουν ότι μετά από ένα τέτοιο συμβάν τα συναισθήματα είναι αυτά που κυριαρχούν της λογικής και του επαγγελματισμού, αλλά συνεχίζει να επιμένει πως η κατευθυντήρια γραμμή της Red Bull και οι κλιμακωτές κατηγορίες που εξέδωσαν προς την ομάδα του δεν είναι ορθές.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε:

Νομίζω πως μπορείτε όλοι να καταλάβετε πως ήμασταν ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την συμπεριφορά τους, αλλά μπορώ να καταλάβω την αγανάκτηση τους. Όμως, το γεγονός ότι οι δηλώσεις τους έλαβαν τόσο προσωπικό χαρακτήρα το θεωρώ μεγάλο λάθος από μέρος τους.

Συμπλήρωσε λέγοντας πως είναι πρώτη φορά στην ιστορία του της Formula 1 όπου οι δηλώσεις – κατηγορίες εξαπολύονται τόσο εύκολα και ασυναίσθητα, στοχοποιώντας συγκεκριμένα άτομα χωρίς κάποιο τεκμήριο ή απλώς με υποθέσεις.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Μ. Βρετανίας.

Όσον αφορά το tweet του Max που έθιγε την προαναφερόμενη συμπεριφορά του Βρετανού οδηγού, βρήκε σύμφωνο και τον πατέρα Jos Verstappen, κρατώντας και αυτός μια σκληρή στάση απέναντι σε όλη αυτήν τη κατάσταση.

Για αυτό το γεγονός ο Wolff δήλωσε:

Καταλαβαίνω κι εγώ σαν πατέρας την έκρηξη του Jos, και πιστεύω πως κι εγώ σε μια παρόμοια κατάσταση θα ακολουθούσα την ίδια στάση, απλά θα την εξέφραζα με διαφορετικό τρόπο.

Ο Toto Wolff έκανε αναφορά στα λόγια του υποδιευθυντή της Formula 1 Peter Hain, ο οποίος έκρινε την στάση και τον τόνο των δηλώσεων του Christian Horner διότι το μόνο που κατάφερε ήταν να εξάψει τον θυμό του οπαδών και κοντά σε αυτούς να ανάψει την φλόγα των ρατσιστικών επιθέσεων προς το πρόσωπο του Βρετανού (κάτι το οποίο δεν σκόπευε ο ίδιος και δήλωσε πως είναι υπέρμαχος οποιασδήποτε φιλετικής διάκρισης τόσο προς το πρόσωπο του Hamilton όσο και οποιουδήποτε άλλου αθλητή και ανθρώπου).

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 23 Ιουλίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Έπειτα, ο Peter Hain επιβεβαίωσε πως δεν πιστεύει ότι ο Horner είχε σκοπό να εξάψει τα ρατσιστικά αυτά σχόλια των οπαδών, και πως ορισμένα άτομα δεν κατάλαβαν πως ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull έκανε αναφορά μόνο στα αγωνιστικά συμβάντα βρίσκοντας “πάτημα” να εκφράσουν τα απάνθρωπα συναισθήματα τους στο διαφορετικό.

Πέραν αυτών, τα Ολλανδικά μέσα ανέφεραν την Τετάρτη ότι ο Lewis ήρθε σε επαφή με τον Verstappen, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και ο Toto Wolff ο οποίος πρόσθεσε πως μόλις η κατάσταση ηρεμήσει θα κάνει και αυτός προσπάθεια επικοινωνίας με την αυστριακή ομάδα.

Ο ίδιος δήλωσε:

Πιστεύω ότι μόλις ηρεμήσουν τα πνεύματα, οφείλουμε να επαναφέρουμε τις σχέσεις μας ,σε επαγγελματικό επίπεδο, για το καλό της Formula 1. Μέχρι τότε δεν νομίζω να χρειάζονται να γίνουν περαιτέρω συζητήσεις.

Κοντά σε αυτά, η ομάδα της Red Bull συνεχίζει να αναλύει το ατύχημα Verstappen-Hamilton καθώς υποστηρίζουν ότι έχουν στα χέρια τους νέα στοιχεία με τα οποία έχουν την πεποίθηση ότι θα ρίξουν φως στα δεδομένα έρευνας της FIA για το συγκεκριμένο συμβάν.

Πιο συγκεκριμένα, οι διάφορες φήμες αναφέρουν ότι το κύριο στοιχείο με το οποίο η ομάδα της Red Bull θεωρεί υπαίτιους της σύγκρουσης τον Hamilton έχει να κάνει με το σύστημα του GPS, το οποίο αποκάλυψε ότι ο Lewis εισήλθε στην είσοδο της Copse με αρκετά μεγαλύτερη ταχύτητα από το συνηθισμένο. Η ομάδα της Mercedes πρόσθεσε από την πλευρά της ότι τέτοιου είδους στοιχεία δεν είναι αρκετά για να αποδείξουν ότι υπήρξε οποιαδήποτε άνομη ενέργεια από πλευρά τους, καθώς επίσης το γεγονός ότι το μονοθέσιο της Mercedes βρισκόταν στο slipstream του Max μπορεί να δικαιολογήσει το στοιχείο αυτό.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Toto Wolff ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι η Red Bull θα συνεχίσει να προσπαθεί να βρει ενοχοποιητικά στοιχεία με τα οποία θα μπορούσαν να κατηγορηθεί η ομάδα της Mercedes, με τον ίδιο να απαντά ότι όπως πάντα στην Formula 1 έτσι και τώρα θα είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα το τελειώσουν εδώ, αλλά κάτι τέτοιο δεν με ανησυχεί ιδιαίτερα.

Δείτε το GP Βελγίου για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles