spot_img

Wolff: «Οι θεατές είναι δυσαρεστημένοι με την κατεύθυνση της Formula 1»

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, συμφωνεί με τους παλαιότερους θεατές της Formula 1 που είναι δυσαρεστημένοι με ορισμένες επιλογές της διοργανώτριας αρχής τα τελευταία χρόνια.

Η Formula 1 τον 21ο αιώνα έχει υποστεί αρκετά μεγάλες αλλαγές, με ορισμένες από αυτές να προκαλούν αντιδράσεις, τουλάχιστον ως πρώτη αντίδραση. Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν το 2013, την τελευταία χρονιά που τα μονοθέσια χρησιμοποιούσαν τους «κλασσικούς» V8 κινητήρες των 2,4 λίτρων, καθώς από το 2014 εμφανίστηκε η υβριδική τεχνολογία. Οι νέοι V6 υβριδικοί κινητήρες των 1,6 λίτρων είχαν ενσωματωμένο σύστημα ανάκτησης ενέργειας από τη δεύτερη χρονιά χρήσης τους (2015), κάτι που ήταν ένα από τα πρώτα βήματα για ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον σπορ. 

Σταδιακά, όσο η υβριδική εποχή εξελίσσεται, η Formula 1 έχει ανακοινώσει σχέδια για να γίνει ακόμα πιο «πράσινη». Ο τελικός στόχος είναι να γίνει «ουδέτερο» το σπορ αναφορικά με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2030. Παρόλο που αρκετά άτομα χαρακτήρισαν τους λιγότερο θορυβώδεις υβριδικούς κινητήρες ως την «αρχή του τέλους» για το σπορ, αυτό τελευταία γίνεται όλο και πιο δημοφιλές.

Παράλληλα, από το 2020 η Formula 1 έχει ευαισθητοποιηθεί σε διάφορα κοινωνικά ζητήματα. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί επικριτές αυτής της κατεύθυνσης στο σπορ, οι οποίοι πιστεύουν πως θα έπρεπε να αποφεύγεται η εμπλοκή της Formula 1 με την πολιτική. Την παραπάνω άποψη φαίνεται πως συμμερίζεται και ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff:

«Μου αρέσει που το απεχθάνονται αυτό. Όσο τους παρέχουμε (τους θεατές) πολύ καλό θέαμα, δεν πρόκειται να τους χάσουμε διότι θα έχουμε υβριδικούς κινητήρες ή μονοθέσια που παράγουν λιγότερο θόρυβο, ή οδηγούς που γονατίζουν στο grid».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Ο βασικός σκοπός ενός αθλήματος είναι η ψυχαγωγία των θεατών του μέσω του προϊόντος που προσφέρει σε αυτούς. Ωστόσο, όταν ολοκληρώνεται ο κάθε αγώνας, οι θεατές επιστρέφουν στην «πραγματικότητα» και στην καθημερινή τους ζωή. Σε αυτό το σημείο επεμβαίνει, πλέον, όλο και περισσότερο η Formula 1. Ενδεικτικές είναι οι τοποθετήσεις οδηγών υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, με τους Lewis Hamilton και Sebastian Vettel να «πρωταγωνιστούν» σε αυτές τις ενέργειες.

Η ευαισθητοποίηση των οδηγών αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, από τη στιγμή που το σπορ επισκέπτεται για αγώνες χώρες που αγνοούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles