spot_img

Wolff: «Ρεαλιστικά μπορεί να είμαστε πάλι πιο αργοί»

Στη Mercedes-AMG παραμένουν επιφυλακτικοί για την ερχόμενη σεζόν της Formula 1 και έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες αναφορικά με το νέο τους αγωνιστικό πακέτο της ομάδας με στόχο να μην επαναλάβουν την αποτυχία του 2022.

Την περασμένη σεζόν η Mercedes-AMG βρέθηκε για πρώτη φορά μετά από σχεδόν μία δεκαετία να βρίσκεται πολύ μακριά από την μάχη του τίτλου. Ο τολμηρός σχεδιασμός της W13 E-Performance δεν απέδωσε εντός πίστας και τη μεγαλύτερη διάρκεια του Πρωταθλήματος η ομάδα προσπαθούσε απεγνωσμένα να δώσει απαντήσεις στα μηχανικά προβλήματα του μονοθεσίου.

Η γερμανική ομάδα κατάφερε να ανακάμψει ως ένα βαθμό μετά το δεύτερο μισό της σεζόν και σημείωσε μόλις μια νίκη στο Grand Prix Βραζιλίας και τερμάτισαν στην 3η θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών με διαφορά σχεδόν 200 βαθμούς από την Red Bull Racing στην κορυφή.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Totto Wolff, σε δηλώσεις του αποκάλυψε πως παραμένουν επιφυλακτικοί για το 2023 και θα αποδώσει το νέο μονοθέσιο εντός πίστας.

«Ας είμαστε ρεαλιστές. Έχουμε καταλάβει τι κάναμε λάθος, που χάναμε έδαφος από την κορυφή και τα κενά στην κατανόηση του μονοθεσίου. Δουλεύουμε σκληρά για να ετοιμάσουμε ένα νέο μονοθέσιο, το οποίο εντός πίστας θα απαντήσει σε όσα κάναμε λάθος πέρυσι. Μόνο όταν όμως ξεκινήσουμε τις δοκιμές θα ξέρουμε αν καταφέραμε να ξεκλειδώσουμε τις δυνατότητές του που πιστεύουμε ότι έχει το μονοθέσιο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία όταν ξεκινάς μισό δευτερόλεπτο πίσω, απλά ξέρεις ότι θα είναι πολύ δύσκολο να πιάσεις την κορυφή όπως τις Red Bull και Ferrari».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #104 για τον κόσμο της Formula 1. 

Στις 15 Φεβρουαρίου αναμένουμε την παρουσίαση της W14, το μονοθέσιο με το οποίο η Mercedes ευελπιστεί να επιστρέψει στην κορυφή. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα που είχε στην διάθεσή της η ομάδα για το 2023 είναι ο επιπλέον χρόνος στην αεροδυναμική σήραγγα και το CFD κατά 5% από τη Scuderia Ferrari και 17% από τη Red Bull Racing. Ο Wolff πιστεύει πως έχουν την δυνατότητα να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τις περσινής σεζόν.

«Τώρα είμαστε διευθετημένοι να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη, πρέπει όμως να βάλουμε ρεαλιστικούς στόχους. Αν η επίδοσή μας είναι στα επιθυμητά επίπεδα, τότε ο αρχικό στόχος είναι να παλεύουμε στην κορυφή του grid. Τίποτα δεν είναι όμως σίγουρο και μπορεί η διαφορές να είναι οι ίδιες με πέρυσι. Πιστεύω υπάρχουν πολλές δυνατότητες στο μονοθέσιο, στον σχεδιασμό, στον τρόπο με τον οποίο το χειρίζονται οι οδηγοί μας και ως εξής. Ελπίζω η βελτίωσή μας να είναι μεγάλη τους ερχόμενους μήνες».

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τις ομάδες της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles