spot_img

Ξανά ο Kubica στη θέση του Raikkonen

Ο Robert Kubica αναμένεται να τρέξει για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, αντικαθιστώντας τον Kimi Raikkonen και στο GP Ιταλίας.

Η Alfa Romeo επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Πολωνού στον ερχόμενο αγώνα μέσω επίσημης ανακοίνωσης στα social media:

«Η Alfa Romeo Racing ORLEN ανακοινώνει πως ο αναπληρωματικός οδηγός Robert Kubica θα καλύψει εκ νέου το κενό του Kimi Raikkonen στο GP Ιταλίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Ο Kimi έχασε το GP Ολλανδίας την προηγούμενη εβδομάδα καθώς διαγνώστηκε θετικός στον Covid-19 και δεν έχει πάρει ακόμα άδεια να επιστρέψει στους αγώνες. Ο Robert κλήθηκε να τρέξει λίγο πριν την έναρξη του FP3 στο GP Ολλανδίας και είχε αξιοπρεπέστατη απόδοση. Θα επιστρέψει στο μονοθέσιο της ομάδας στο πλάι του Antonio Giovinazzi.»

Διαβάστε επίσης: Η Williams ανακοίνωσε τους Albon και Latifi για το 2022

Το GP Ιταλίας θα είναι ο δεύτερος αγώνας που θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα του sprint qualifying, ενώ αυτή θα είναι η πρώτη εμπειρία του Kubica με το συγκεκριμένο σύστημα διεξαγωγής. Ο Πολωνός δήλωσε τα ακόλουθα:

Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχηθώ δημοσίως στον Kimi, ελπίζω να έχει ταχεία ανάρρωση και να επιστρέψει σύντομα στους αγώνες. Ανυπομονώ να τρέξω στη Monza, είναι πολύ ωραία πίστα και ήταν το πρώτο μου βάθρο στη Formula 1 το 2006. Σε αντίθεση με την πίστα του Zandvoort, γνωρίζω καλά τη διαδρομή και αυτό θα με βοηθήσει. Θα είναι αρκετά χρήσιμο από τη στιγμή που θα υπάρχει και το σύστημα του sprint qualifying, κατά συνέπεια θα τρέξουμε μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών λιγότερη. Είμαι χαρούμενος με τα όσα κατάφερα στο GP Ολλανδίας και ανυπομονώ να βοηθήσω γι’ ακόμα μία φορά την ομάδα στη Monza.

Ο Robert Kubica έχει πραγματοποιήσει μια αξιοθαύμαστη επιστροφή στη Formula 1 μετά το σοβαρό τραυματισμό του το 2011. Τα αποτελέσματα δεν είναι ανάλογα, καθώς έχει τερματίσει στην πρώτη δεκάδα μόλις μία φορά σε 22 αγώνες, δεν έπαψε ποτέ όμως να εντυπωσιάζει το κοινό της Formula 1 με την επιμονή που έδειξε μετά το σοβαρό ατύχημά του.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ολλανδίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles