spot_img

Ξεκαθαρίζεται η ιεραρχία στη Ferrari

Η Ferrari θα ξεκινήσει την αγωνιστική σεζόν της Formula 1 το 2022 δίχως να έχει νούμερο ένα οδηγό όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της, Mattia Binotto.

Η ιταλική ομάδα επιβεβαιώνει πως οι Carlos Sainz και Charles Leclerc αναμένεται να έχουν το ίδιο status την επόμενη χρονιά, με το μεγάλο στόχο της Scuderia να είναι η επιστροφή (τουλάχιστον) στις νίκες.

Διαβάστε επίσης: Απαρατήρητες ομάδες της Formula 1 – 1960s

Η Ferrari ανέκαμψε θεαματικά το 2021, ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό της σεζόν, τερματίζοντας στην 3η θέση στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών. Η ομάδα με έδρα το Maranello σημείωσε 2 pole positions και 4 βάθρα. Επίσης, έφτασε κοντά στη νίκη στο GP Μεγάλης Βρετανίας, με τον Charles Leclerc να βρίσκεται στην πρώτη θέση μέχρι 2 γύρους πριν το τέλος του αγώνα. Σημαντική συνεισφορά, ίσως μετά από πολλά χρόνια, στις επιδόσεις της ομάδας είχαν και οι δύο οδηγοί, με τον Carlos Sainz να προσαρμόζεται άψογα στην πρώτη του σεζόν στη Ferrari.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Mattia Binotto, γνωρίζει πως σε μια ενδεχόμενη μάχη για το Πρωτάθλημα οδηγών, ενδέχεται να υπάρχει ένταση ανάμεσα στον Charles Leclerc και τον Carlos Sainz. Ωστόσο, ο Ιταλός ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του το status και των δύο οδηγών της Ferrari για το 2022:

Αναφορικά με τους οδηγούς, όπως έχουμε πει αρκετές φορές, νομίζω πως η πίστα θα το καθορίσει (ποιος θα έχει προτεραιότητα). Η προτεραιότητα είναι πάντα η ομάδα. Χωρίς αμφιβολία όμως, εάν μπορούν να ανταγωνιστούν για μία σημαντική θέση στο Πρωτάθλημα (οδηγών), η πίστα είναι αυτή που θα μας «πει» ποιος είναι μπροστά. Και ορισμένες στιγμές, σκέφτομαι πως δεν έχει να κάνει μόνο με το ταλέντο και τις ικανότητες ενός οδηγού. Ένας οδηγός μπορεί να είναι πολύ άτυχος και να έχει ζημίες, προβλήματα αξιοπιστίας ή συγκρούσεις. Συνεπώς, πιστεύω πως δεν το χρειαζόμαστε σε αυτό το στάδιο και σίγουρα δεν θα έχουμε πολιτική για νούμερο ένα και νούμερο δύο οδηγό. Απλά θα το συζητήσουμε βασιζόμενοι στις θέσεις στην πίστα, οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και την ανάλυση του 2021.

Ο Carlos Sainz είχε μια εντυπωσιακή πρώτη σεζόν με τη Ferrari και τερμάτισε στην 5η θέση του Πρωταθλήματος οδηγών, 5,5 πόντους μπροστά από τον team-mate του, Charles Leclerc. Αυτό δεν σημαίνει, σύμφωνα με τον Binotto, πως υπάρχει η αίσθηση ότι ο Μονεγάσκος δεν απέδωσε φέτος τ’ αναμενόμενα, καθώς είχε αρκετές ατυχίες.

Για τον Charles (Leclerc), έχω να δηλώσω πως είμαι πολύ χαρούμενος βλέποντας την πρόοδο που έχει κάνει αυτή τη χρονιά. Νομίζω πως πάντα ήταν πολύ γρήγορος στις κατατακτήριες, ακόμα και στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, όπου ίσως ο Carlos τον ανταγωνίστηκε λίγο παραπάνω. Πιστεύω, επίσης, πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη φετινή χρονιά, υπήρχαν κάποια παραδείγματα, όπως στο Μονακό και τη Βουδαπέστη (GP Ουγγαρίας), όπου δεν συγκέντρωσε πόντους. Έχω την αίσθηση πως ήταν άτυχος σαν οδηγός σε αυτές τις περιπτώσεις. Χωρίς αυτά τα συμβάντα, είναι δύσκολο να προσδιορίσω πού θα μπορούσε να τερματίσει, όμως ίσως να λείπουν τουλάχιστον 40 πόντοι από την κατάταξή του. Επομένως, χωρίς αυτά, ξαναλέω, θα ήταν πιθανότατα πολύ πιο μπροστά στο Πρωτάθλημα. Γι’ αυτό το λόγο επαναλαμβάνω πως μπορώ να κρίνω μόνο θετικά τη χρονιά του. Επιπροσθέτως, έχει μάθει να διαχειρίζεται τα ελαστικά του, να διαχειρίζεται τις καταστάσεις του αγώνα και το ρυθμό του σε αυτόν. Επομένως, είμαι αρκετά ευχαριστημένος με την πρόοδο που έχει πετύχει.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Mattia Binotto έχει ξεκαθαρίσει πως ο βασικός στόχος της ομάδας είναι η επιστροφή στις νίκες και η καλύτερη συνολική απόδοση. Υπάρχει επιθυμία να δώσει ίσες ευκαιρίες στους οδηγούς της και, αναλόγως την κατάσταση, μπορεί να δώσει προτεραιότητα σ’ έναν από τους δύο. 

Δείτε το GP Μονακό για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles