spot_img

Οι αλλαγές που θα γίνουν στο Spa-Francorchamps

Η διοργανώτρια αρχή της πίστας Spa-Francorchamps στο Βέλγιο κοινοποίησε φωτογραφίες από τις εργασίες που γίνονται σε εξόδους διαφυγής, αλλά και στις εξέδρες των θεατών.

Το GP Βελγίου είναι ένας από τους παραδοσιακούς αγώνες στα 72 χρόνια ιστορίας της Formula 1. Η πίστα Spa-Francorchamps είναι εμβληματική και ανήκει στις αγαπημένες της συντριπτικής πλειοψηφίας των οδηγών που τρέχουν σε αυτή. Χαρακτηριστική ήταν η απογοήτευση της πλειοψηφίας του κόσμου της Formula 1 με τη φετινή κατάσταση στο GP Βελγίου, όπου ουσιαστικά δεν διεξήχθη αγώνας.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα στη Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η διοργανώτρια αρχή της πίστας πραγματοποίησε αλλαγές σε ορισμένα σημεία της διαδρομής, ώστε να γίνει αυτή πιο ασφαλής και να κάνει δυνατή τη διεξαγωγή αγώνων μοτοσυκλέτας. Στις 23 Δεκεμβρίου, δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες στην ιστοσελίδα της πίστας αναφορικά με τις τροποποιήσεις. Οι κυριότερες αλλαγές αφορούν τις στροφές La Source και Blanchimont, ενώ υπάρχουν εργασίες και στις γενικότερες υποδομές της πίστας προς όφελος των θεατών.

Αρχικά, στην πρώτη στροφή της πίστας, La Source, επεκτάθηκε ο χώρος διαφυγής, ενώ προστέθηκε και αμμοπαγίδα προκειμένου να μειώνεται η ταχύτητα οχημάτων εάν υπάρξει ατύχημα ή γενικότερα μια εγκατάλειψη.

Στην έξοδο αυτής, υπάρχουν αλλαγές στη μικρή ευθεία πριν το σύμπλεγμα στροφών Eau Rouge και Raidillon. Αυτές δεν αφορούν τη διαδρομή, όμως εξωτερικά αυτής αλλάζουν οι εξέδρες οι οποίες, σύμφωνα με τη δημοσίευση της ιστοσελίδας της πίστας, θα γίνουν «πιο μοντέρνες».

Spa-FrancorchampsΗ επόμενη αλλαγή αφορά τη στροφή 8, αυτή που έχει την επωνυμία Bruxelles (Βρυξέλλες). Η έξοδος διαφυγής της δεξιάς κατηφορικής στροφής θα έχει περισσότερη αμμοπαγίδα και λιγότερη άσφαλτο. Η τελευταία αλλαγή πραγματοποιείται στην ταχύτατη αριστερή στροφή Blanchimont. Και σ’ εκείνο το σημείο, η έξοδος διαφυγής επεκτείνεται, καθώς προστίθεται αμμοπαγίδα μετά το κομμάτι ασφάλτου δίπλα στα όρια της πίστας. Μετακινούνται επίσης λίγο πιο πίσω τα προστατευτικά ελαστικά και τα κιγκλιδώματα πίσω από αυτά.

Ορισμένα σημεία, λοιπόν, της πίστας Spa-Francorchamps βελτιώνονται για λόγους ασφαλείας και το πόσο ωφέλιμες θα είναι αυτές οι αλλαγές ελπίζουμε πως θα διαπιστωθεί το 2022 σε συνθήκες αγώνα. Το GP Βελγίου για την επόμενη σεζόν είναι προγραμματισμένο για τις 28 Αυγούστου.     

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και την ανασκόπηση του 2021.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles