spot_img

Ξεκινά στα τέλη Ιουλίου το MotoGP

Ο Carmelo Ezpaleta μίλησε για τη σεζόν του 2020 για το MotoGP και το πότε ο ίδιος και η Dorna επιθυμούν να ξεκινήσει επιτέλους το φετινό πρωτάθλημα.

Η φετινή χρονιά έχει σημαδευτεί από την πανδημία του Covid-19 που έχει σταματήσει την αγωνιστική δράση στον πλανήτη, κάτι που έχει κοστίσει σε εκατομμύρια θεατές και οπαδούς. Καθώς όμως η κάθε χώρα βγαίνει από την καραντίνα, ξεκινούν τα σχέδια για συνέχιση των αθλητικών διοργανώσεων.

Η F1 ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε πως σκοπεύει να ξεκινήσει στις αρχές Ιουλίου, με το NASCAR να ακολουθεί με έναρξη στις 17 Μαΐου, ενώ το πρωτάθλημα της IMSA στα μέσα Ιουνίου. Τώρα ήρθε η ώρα του MotoGP να ανακοινώσει τα σχέδια για το φετινό πρωτάθλημα, με τον Ezpaleta να εξηγεί το σκεπτικό για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του.

Αυτό που θέλουμε τώρα είναι να ξεκινήσουμε στα τέλη Ιουλίου. Το πλάνο λέει να ξεκινήσουμε τέλη Ιουλίου και να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα τον Νοέμβριο με αγώνες στην Ευρώπη. Αν υπάρχει δυνατότητα, ίσως κάνουμε Αγώνες εκτός Ευρώπης μετά τον Νοέμβριο. Ειδάλλως το Πρωτάθλημα θα έχει 10-12 αγώνες. Θα έχουμε 10.000 τεστ για κορονοϊό και θέλουμε να υπάρχει ένα πρωτόκολλο για να δούμε πως θα είναι ένα GP χωρίς θεατές και με λίγους ανθρώπους στο paddock. Πριν ξεκινήσουν από το σπίτι τους όλοι θα κάνουν το τεστ και στη συνέχεια θα το ξανακάνουν όταν φτάσουν στην πίστα. Αυτή είναι η ιδέα. ίσως να κάνουμε δυο συνεχόμενους Αγώνες στην ίδια πίστα σε δυο διαδοχικά σ/κ. Το πρώτο μας μέλημα είναι να διατηρήσουμε τα φανταστικά νούμερα που έχουμε και το ενδιαφέρον για το MotoGP παγκοσμίως. Φέτος δεν θα έχουμε, όπως φαίνεται, θεατές αλλά θα έχουμε τη φανταστική μας τηλεοπτική κάλυψη για να δουν τους Αγώνες όσο το δυνατόν περισσότεροι.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε μέτρα που θα λάβουν οι ομάδες στους αγώνες και το προσωπικό το οποίο θα έχει διαθέσιμο.

Φτάσαμε σε συμφωνία και κάθε κατασκευαστής θα έχει 40 ανθρώπους, οι ιδιωτικές ομάδες θα έχουν 25, η Moto2 θα έχει 20 και η Moto3, 15. Μετά έχουμε και όλους τους άλλους, όπως το συνεργείο για την τηλεόραση, τους ανθρώπους που είναι απαραίτητοι για την οργάνωση κτλ. Έτσι θα φτάσουμε σε ένα μέσο όρο 1600 ανθρώπων. Δυστυχώς για την ώρα δεν θα έχουμε media ή προσωπικό τηλεόρασης. Ίσως να επιτραπούν λίγοι φωτογράφοι.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles